Sancho átadta Podolski rekordját a múltnak – a mérkőzés érdekességei

Legmélyebb pontján volt a Dortmund az idei szezonban labdabirtoklás terén (37% mindösszesen), azonban a remek helyzetkihasználás miatt győzni tudtak (4 kapura tartó lövésből 3 lett találat). Összességében a Bayeré volt a több kapuralövés (13 a 10-zel szemben), ám ez kevésnek bizonyult számukra. A mérkőzés érdekességei következnek.

A félidő fele: A Leverkusen 5-1 arányban vezetett lövések terén az első 25 percben, végül a Dortmund volt az, amelyik csapat a hátralevő 20 percben többet próbálkozott (6-1).

Újabb győzelem: A Borussia Dortmund az idei kiírásban több győzelmet ünnepelhetett (16), mint a komplett tavalyi szezon során.

Otthonunkban az erő: Lucien Favre vezetése alatt továbbra sem veszített a bajnokságban hazai pályán a csapat (10 győzelem és két döntetlen), és legalább két gólt jegyeztek minden hazai bajnokijukon a 2018/19-es szezonban.

Csapatmunka: A 19 éves Dan-Axel Zagadou a Dortmund 18. gólszerzője idén. A francia játékos második bajnoki gólja volt ez, az első gólja 2017 októberében született a Hannover ellen, szintén szögletből.

A legfiatalabb gólszerző: Jadon Sancho átadta a múltnak Lukas Podolski fiatalsági rekordját: 18 évesen és 336 naposan lett a legfiatalabb Bundesliga-játékos, aki kilenc gólig jutott. A kilencből hét hazai közönség előtt született.

Ígéretes forma: Mario Götze már most több gólt jegyzett (4), mint a tavalyi komplett szezonban. Immáron három egymást követő hazai bajnokin betalált, és mindenkinél nagyobb távot tett meg (11,8 km) úgy, hogy le is cserélték.

Első sárga lap: Raphael Guerreiro is feliratkozott a sárga lapos játékosok közé, 47. bajnoki mérkőzésén villant az ítélőlap számára először.

Előkészítő: Abdou Diallo először adott gólpasszt a Dortmund mezében.

Edzői döntés: Mario Götze és Paco Alcácer először volt egyszerre a kezdőcsapatban az idei szezonban minden kiírást figyelembe véve. Korábban vagy az egyikük, vagy a másikuk nyitott csupán.

Kezdő tizenegy: A Dortmund védelme ugyanaz volt, mint az őszi leverkuseni mérkőzésen, ahol a Sárga-Feketék 4-2-re nyertek, míg a támadószekció négy teljesen különböző játékossal állt fel (most Guerreiro, Götze, Sancho és Alcácer kezdett, akkor Bruun Larsen, Reus, Pulisic és Philipp).