Négy találatig jutott a BVB a Freiburg otthonában

Simának ígérkezett, sima is lett: négyet lőtt a Dortmund a Freiburgnak a Bundesliga 30. fordulójában, ezzel továbbra is tartja a lépést a Bayernnel, és bebiztosította a jövő évi BL-indulást is a csapat.

Nem kellett sokat várni a vezető találatra: Reus bedobásából Götze és Guerreiro iramodott meg, gyors kombinációval átjátszották a védelmet, majd a büntetőterületen belül Reus piszkált bele tökéletesen a labdába, amit a középen érkező Sancho magabiztosan értékesített a 12. percben. Ez már a 11. gólja volt a bajnokságban az angol válogatott játékosnak, és 24. alkalommal volt érintett találatban!

A Dortmund nagyon magabiztosan játszott, de a Freiburg is éledezni kezdett: a 19. percben még Reus lőhetett szabadrúgást, miután Schwolow szabálytalankodott vele. A 24. percben Weigl blokkolta szögletre Grifos lövését, majd négy percre rá Bürki hárított Waldschmidts lövésénél. Labdabirtoklásban a Dortmund előnyben volt (62%), de a lövések aránya egál volt (5:5).

A második játékrész szörnyű pillanattal indult: Wolf akart befutni egy hosszú labdát, elcsúszott, és megsérült a bokája. Bár még vissza tudott térni a csúnya esésből, de az 56. percben lejönni kényszerült, Toprak váltotta a sérült játékost, aminek következtében Akanji került ki jobbhátvédnek.

Ám az állás ekkor már 0:2 volt: Sancho és Witsel játszotta meg a szabadon álló Guerreirót, aki tökéletesen játszotta meg az érkező Reust – ő pedig nem habozott, Schwolow-ot átejtve lőtt a bal alsó sarokba, esélyt sem hagyva. A csapatkapitánynak ez volt a 16. gólja, amivel beérte Alcácert.

Ez a gól már nagy pofon volt a hazaiaknak, akik egyre kevésbé bírták a tempót. Egy remek kontra végén Sancho a mögötte elfutó Reushoz passzolt, aki balszélről játszotta be a büntetőterületre a labdát, az érkező Götzének pedig elég volt csak beleérnie a labdába: 0-3, 79. perc! A csereként beállt Pulisic kapufát lőtt egy kísérlet során, majd Stenzel kézzel hárított, amiért büntetőt ítélt a játékvezető. Alcácer állt a labda mögé, így házon belül újra visszaszerezte a házi gólkirályi címet, a 86. percben 0-4-re módosítva az állást. Hosszabbítást már nem is fújtak, így magabiztos győzelemmel hangolt a Dortmund a Revierderby-re.

 

A mérkőzés összefoglalója: