Az eredmény fényében tökéletes délutánon vagyunk túl – a mérkőzés reakciói

“Jót tett nekünk a 4-0-ás győzelem” – avagy egy nagyon boldog Mario Götze szavait idéztük a freiburgi győzelmet követően. Ő, Marco Reus válaszoltak a riporterek kérdéseire, és előretekintettek a Revierderbyre.

Marco Reus: “Az eredmény fényében ez egy tökéletes délután volt, a játék fényében viszont több szempontból is nehéz dolgunk volt. Fontos volt számunkra az, hogy korán megszereztük a vezetést, mivel az elmúlt pár hétben nem voltunk a toppon. A mai napon egy masszív csapatteljesítménnyel rukkoltunk elő az első perctől kezdve, és a második játékrészre is kitartott a lendületünk. A gólok számában mutatott különbség talán nagy, de nagyon boldogak vagyunk a győzelem miatt. Fontos, hogy figyeljünk a teljesítményünkre – ami nem érte el azt a szintet az elmúlt hetekben, mint amiben reménykedtünk. Nagyon fontos, hogy tudunk egymásra számítani a nehéz percekben is, és tudunk hinni abban, hogy bajnokok lehetünk. Szeretnénk továbbra is nyomás alatt tartani a Bayernt, egészen a végsőkig, és ezt ma is tartottuk azzal, hogy nyertünk. Az elkövetkező két napban a feltöltődésé a főszerep, majd elkezdhetünk készülni a derbire – ez nem egy átlagos mérkőzés lesz, nagyon jól tudjuk. Hazai pályán fogunk játszani, az önbizalmunk nagy, és szeretnénk továbbra is benne maradni a versenyfutásban.”

Mario Götze: “A három pont a legfontosabb dolog most, jót fog tenni nekünk, hogy 4-0-ra győztünk. A végén ez komfortosnak hatott, de hosszú ideje tartó kemény munka előzte meg, és erről nem szabad megfeledkeznünk. Az első gól jót tett nekünk, és biztonságot nyújtott. Ha 0-0 maradt volna az állás sokáig, sokkal bonyolultabbá vált volna a dolog. A második és harmadik gól megszerzése is sokat számított, jó mérkőzésünk volt. Következő hétvégén újabb mérkőzésre készülhetünk, újabb nagyon fontos három pontért szállunk ringbe. A végén láthatjuk majd a pontok állásából, mire is voltunk elegek, akkor láthatjuk majd, hova is jutottunk. Minden lehetséges – tovább küzdünk, és beleadjuk, amit csak tudunk.”

Thomas Delaney: “Rengeteg munkánk volt ma. Korán megszereztük a vezetést, de gyakran elvesztettük a labdát utána. Valami megváltozott a második félidőre, sokkal jobban helyeztük nyomás alá az ellenfelet. A végén az eredmény elég egyértelmű lett, a kapott gól nélkül lehozott találkozó pedig plusz lökést jelentett: a csatároknak a gólok miatt, a védelemnek a kapott gól elkerülése miatt volt jó szájíze. Alig várom már a derbit – most van néhány nap pihenőnk, majd elkezdjük az elemzést és az edzést.”

Marius Wolf: “Elcsúsztam, és kifordult a bokám. Nem éreztem túl jónak hirtelen, de remélem, hogy nem lett komolyabb baj. Szerettem volna tovább játszani, de jobbnak bizonyult lejönni, hogy ne váljon rosszabbá a helyzet, ráadásul ha így folytatom a játékot, azzal nem segítettem volna a csapatot sem.”