Favre: Bárki, aki a kezezést ilyen helyzetben befújja, az nem ért a futballhoz

Sebastian Kehl csalódott volt amiatt, hogy a csapat képtelen volt több lehetőséget teremteni a Schalke ellen. De nem ő volt az egyetlen, aki a sajtónak nyilatkozott a derbivereséget követően: Lucien Favre és Marco Reus is elmondta nézőpontját.

Lucien Favre: “Nehéz ezt elfogadni, főleg annak fényében, ahogy játszottunk. Remekül kezdtünk, sok türelem volt a játékunkban, szereztünk egy fantasztikus gólt. Majd öt perccel később a játékvezető egy kezezés miatt megállította a játékot, és megtekintette az esetet. Bárki, aki a kezezést ilyen helyzetben befújja, az nem ért a futballhoz. Abszolút szégyen.”

Sebastian Kehl: “Jól játszottunk az első félidőben. Ha meg tudtuk volna tartani az 1-0-ás vezetést, építhettünk volna rá. A Schalke nem sokat mutatott futball terén. Nagyon csalódottak vagyunk magunkkal szemben, hogy nem tudtunk elegendő helyzetet teremteni. Hiába tartott sokáig az óriási labdabirtoklásunk, soha nem tudtuk igazi nyomás alá helyezni a Schalkét. A mérkőzés vége különösen kemény volt úgy, hogy kilenc fővel játszottunk. Elvesztettük a derbit – ezt nehéz elfogadnunk. Természetesen továbbra is meg kell próbálnunk minden meccsünket megnyerni annak érdekében, hogy az álmunk megmaradjon – én nem adtam fel a reményt továbbra sem.

Marco Reus: “Nem szükséges arról beszélni, hogy ez pirosat ért vagy sem. Nem akartam az ellenfelemnek ártani, szimplán késve érkeztem, és őt találtam el. Ha nem nyerjük meg a hátralevő meccseinket, elég nehéz lesz elkapni a Bayernt.”