Megtört hazai széria, kiállításokban elért mérföldkő – a mérkőzés érdekességei

Újabb őrült derbi, amiről lehet sokáig beszélni. A Schalke 2017 szeptembere után volt képes hátrányból felállni, és meccset nyerni, akkor Brémában fordítottak 2-1-re, míg a Dortmund 2017 októbere után veszített el először úgy találkozót, hogy a vezető találatot ők szerezték, akkor a Lipcse tudott fordítani 3-2-re. A mérkőzés érdekességei következnek.

Véget érő hazai széria: A Dortmund a jelenlegi bajnokságban elszenvedte első hazai vereségét Lucien Favre vezetése alatt.

Előkészítések királya: Jadon Sancho 19. bajnoki asszisztját osztotta ki a találkozón. Csupán két játékos volt, aki 31 mérkőzés alatt többször hozta gólhelyzetbe társait, Misimovic (2008/09) 20, De Bruyne (2014/15) pedig 21 alkalommal írta fel magát e tekintetben a kanadai táblázatra a Wolfsburg színeiben.

Gólgazdagság: Axel Witsel kései találata azt jelentette, hogy a Borussia Dortmund mind a 16 hazai bajnokiján legalább két gólt tudott jegyezni.

Dupla kiállítás: Marius Wolf 49. Bundesliga meccsén kapott eltiltást, míg Marco Reus először került kiállításra egyenes úton a német élvonalban. A BVB immáron egy negatív statisztikában ért el mérföldkövet, hiszen 100 különböző játékosát küldték le a pályáról a Bundesligában, de ez volt az első alkalom, mikor egy mérkőzés alatt rögtön két kiállítást is kapott a csapat. Reust 2, Wolfot pedig 3 meccsre tiltották el hétfőn, ami azt jelenti, hogy idén már csak Reus léphet pályára kettejük közül, ő is az utolsó fordulóban.