Alcácer Dickel szintjén – a mérkőzés érdekességei

A Borussia Dortmund rendkívül támadó felfogásban játszott hatvan percig, összesen 21-szer lőve kapura. Ennél többet csak egyszer, a Berlin ellen tudtak felmutatni, a 3-2-re megnyert mérkőzésen 25 alkalommal kísérleteztek. A mérkőzés érdekességei következnek.

Játék, két részletben: Miután az első félidőben 57%-os labdabirtoklást és 53%-os párharcnyerést mutatott fel, a második játékrészre ez 53 és 44 százalékra ugrott le a Dortmund.

Korai kezdet: Christian Pulisic soha nem szerzett gyorsabban gólt a kezdőrúgást követően a Bundesligában. A nyolcadik játéknap óta ez volt a Dortmund leggyorsabb találata, akkor Jadon Sancho már a harmadik percben mattolta a stuttgarti védelmet a 4-0-ra megnyert találkozón. Pulisic a Dortmund 13 lövéséből hatban volt érintett az első félidőben (hármat maga vállalt, hármat előkészített), valamint ő harcolta ki azt a szabadrúgást, amellyel a Dortmund 2-0-ra növelte az előnyét.

Távolsági tüzér: Paco Alcácer zseniális szabadrúgásgóllal növelte 2-0-ra az előnyt. Legutóbbi hat bajnoki fellépésén hat gólt szerzett, és hat szabadrúgásából hármat is gólra váltott. Öt találatával ő vezet a ligában a távolsági gólok tekintetében. A legutóbbi játékos, aki a 32. játéknapig 18 találatot jegyzett a Dortmund színeiben, Norbert Dickel volt, ő 1987-ben érte el ezt a teljesítményt.

Premier: Manuel Akanji először játszott jobbhátvédként a Bundesligában a játék elejétől kezdve, míg Raphael Guerreiro először került a bal oldali hátvéd szerepébe az elmúlt két év során. Akanji csupán egyszer viselte a kapitányi karszalagot eddig, a 27. játéknapon akkor 2-0-ra győzte le a csapat a Wolfsburgot.