Drámai vég, kétgólos előnyből veszített pontokat a Dortmund

Kétgólos előnnyel zárta a Dortmund az első játékrészt, végül mégis csak egy ponttal kellett beérje a Bundesliga 32. fordulójában a Werder Bremen otthonában.

Fél perc után rögtön helyzet alakult ki Alcácer előtt, Akanji pedig a harmadik percben már szögletet harcolt ki – a csapat pontosan tudta, hogy harcolniuk kell, ha lépést akarnak tartani a Bayernnel a versenyfutásban, miután a bajorok 3-1-es győzelmet arattak a Hannover ellen. 25 perc után a statisztika dominanciát mutatott: a BVB ötször lőtt kapura a kettővel szemben, 64%-ban birtokolta a labdát, és a párharcokat is 59%-ban nyerte meg. A legfontosabb azonban az eredményjelzőn állt, Pulisicnak köszönhetően ugyanis 1-0 volt az állás már a 6. percben: az amerikai játékos Delaney-tól kapott labdát, majd a félpályán végigmenve higgadt marad a kapu előtt is.

Pulisic idei harmadik gólja után még jobban felélénkült a Dortmund. Pavlenka ujjheggyel védte Götze kísérletét a 14. percben, zseniális megmozdulásával állította meg a középpályásként kezdő játékost. A túloldalon Rashica próbálkozott távoli lövéssel, ami viszont messze elszállt a kapufa fölött a 35. percben, és ez még csak az első kísérlete volt a Brémának a találkozón.

A Dortmund uralma továbbra is kitartott, majd ismét Pulisic okozott problémákat a védelemnek. A szélsővel szemben Friedl szabálytalankodott 23 méterre a kaputól a 40. percben, majd Alcácer a szabadrúgást gólra váltotta, ami a harmadik ilyen találata volt a szezonban. Diallo közel járt ahhoz, hogy háromra duzzassza az előnyt, de egy brémai játékos lábán irányt változtatott a labda.

A Borussia visszább húzódott a második játékrészre, és átadta a labdát a Werdernek, de még így is veszélyesek maradtak. Guerreiro a 49. percben próbára tette Pavlenkát 18 méterről, majd öt perccel később Götze labdáját Pulisic fejelte kapura, végül Delaney lövésénél hárított nagyot a hálóőr hatvan másodpercre rá.

A vendégek a hatvanadik percben harmadjára is bevették a brémai kaput. Götze ugratta ki Guerreirót a bal szélen, a portugál válogatott pedig beívelte Alcácernek a labdát, a támadó pedig a kapuba is juttatta a játékszert, szerencsétlenségére azonban a spanyol lesen volt, és érvénytelenítették a találatot. Hét perccel később újfent nem volt szerencséje, Pavlenka briliáns mentéssel hárított a fejesénél, amit Sancho szabadrúgásából bólintott kapura.

A 70. percben a Werder egy gólt ledolgozott hátrányából, Rashica ugratta ki Möhwaldot, aki 18 méterről lőve a kapura Witsel lábai közt talált be a hálóba. Öt perccel később Augustinsson gyűrte le Akanjit a bal oldalon, és Pizarrónak küldött labdáját a perui csatár értékesíteni tudta. Ez nem sokkal azután történt, hogy a Brémának büntetőt ítéltek Götze kezezése miatt, de a játékvezető a videóbírókkal való konzultáció után visszavonta az ítéletet.

Mindkét csapat előtt adott volt a lehetőség a végén, hogy fordítson, de Pulisic a 88. percben mellélőtt, Rashica (87′) és Pizarro (90+3′) szintén kihagyta a maga lehetőségét. Összességében egy fordulatos mérkőzés záródott 2-2-vel. Ami pont olyan eredmény volt, amivel mindkét csapat vesztesnek érezhette magát.

A mérkőzés összefoglalója: