A Düsseldorf kapuját eddig minden alkalommal sikerrel bevettük

Az utolsó előtti fordulóhoz érkeztünk, a Düsseldorfot fogadjuk hazai pályán a Bundesliga 33. fordulójában.

A második helyezett fogadja a tabella tizedik helyén álló együttest – a Düsseldorf 41 pontot jegyzett az idei szezonban, amivel az elmúlt 28 év legjobb eredményét állították be házon belül. 1990/91-ben 43 pontig jutott a Fortuna, ezt még túl is szárnyalhatják akár. Könnyű dolguk azonban nem lesz, hiszen a legerősebb hazai mérleggel bíró együtteséhez látogatnak, a Dortmund 13 alkalommal nyert a Signal Iduna Parkban, és a legutóbbi 24 hazai bajnokijukon rendre szereztek legalább egy gólt. Az idei 16 hazai bajnokijukon valamennyi alkalommal legalább két gólt szerzett a Sárga-Fekete együttes, ilyen szériára pedig több, mint hat éve nem volt példa. A Düsseldorf idegenben nincs teljesen elveszve, hiszen a legutóbbi tizenhat meccsükből csak hetet veszítettek el, négyet megnyertek, és az idegenbeli tabellán előrébb tartanak (11. hely), mint a hazain (12. hely).

Egymás ellen a két csapat közti párharc egyoldalú, hiszen a Dortmund csupán kettőt veszített el a legutóbbi tizenöt találkozóból, igaz, az egyik épp az idei 2-1-es vereség volt decemberben. Hazai pályán viszont a BVB ötször nyert és kétszer döntetlenezett a Düsseldorf ellen, és minden alkalommal betalált, azaz soha nem volt a két csapat között 0-0-ás végeredmény még beállítva.

Játékoshiány kapcsán viszont lehet okunk a panaszra, mivel Diallo és Sancho játéka kérdéses, míg a sérült Hakimi és az eltiltott Wolf-Reus duó sem bevethető. Vendégoldalról csupán Contento és Zimmer fog hiányozni.

Az első gólt a Dortmundnál csak a Bayern szerezte többször, szám szerint 26 áll a 28-cal szemben, melyből 21-et nyert meg a BVB, és 23-at az FCB. A pontosztozkodás terén viszont a Düsseldorf “jeleskedik”, náluk csak a Leverkusen végzett kevesebbszer pontosztozással, viszont a Fortunánál többször senki ellen nem fújtak be több büntetőt, vendégeink összesen hétszer asszisztáltak tizenegyesrúgásnál.

A két csapat közti legnagyobb különbséget egy 6-0-ás mérkőzés jelentette az 1983/84-es mérkőzésen. Hogy a mai mérkőzésen mi várható, az 15:30-tól kiderül, mikor útjára indul a labda a Signal Iduna Parkban. Bár matematikailag még van esély a bajnoki címre, de remélhetőleg ha mással nem is, de két szép mérkőzéssel zárjuk le az idei szezont. Ehhez az első állomás már most adott.

Várható kezdőcsapatok: