Az utolsó fordulóra maradt a bajnoki cím sorsa a Dortmund győzelmének köszönhetően

A Bundesliga 33. fordulójában a Dortmund hozta a kötelezőt, 3-2-re győzte le a Düsseldorfot. A Bayern München botlott, így két pont előnnyel várhatják az utolsó játéknapot, nyitva hagyva még a cím sorsát.

A Borussia szenvedett attól, hogy nem találta a tempót és a passzpontossága is hagyott némi kívánnivalót maga után, ezzel szemben a Düsseldorf okos pozíciós játékával megfosztotta a Dortmundot a gólszerzés lehetőségétől is. Csak Pulisic és Guerreiro tudott fenyegetéssel élni, az amerikai a 13. percben járt közel a gólszerzéshez, majd nyolc perccel később a portugál válogatott játékos kísérletét hárította Rensing, amit végül Zimmerman tisztázott. Mindeközben a Dortmund hálát adhatott az égnek szerencséjéért, a konstans kontrafenyegetésből ugyanis született egy gól, de les miatt érvénytelenítették – Lukebakio volt kissé előrébb a kelleténél.

Az áttörést a 41. perc hozta, mikor Weigl egy hosszú labdát játszott meg balra Bruun Larsennek. A dán játékos Guerreirónak adta tovább, ainek beadását Delaney fejelte a kapu felé, végül Pulisic bólintotta a hálóba utolsó hazai mérkőzésén.

Sokáig azonban nem lehetett örülni az előnynek, hiszen a 47. percben a Düsseldorf letámadott, Suttner beívelését pedig Fink fejelte kapura, Hitz azonban hibázott, és lábai között átcsúszott a labda, ami a vendégek egyenlítését jelentette. Az újabb fordulatra ismét csak hat percet kellett várni, amikor Weigl juttatta a labdát Alcácerhez, aki elmozdította Rensinget a kapuból, de miután észlelte, hogy nincs lövő pozícióban, gyorsan Pulisicnak passzolt. Az amerikai kiugratta Götzét, aki Delaneyhez passzolt vissza – a dán lövését elsőre ugyan blokkolták, másodjára már sikerrel vette be a hálót.

A fordulatok itt sem értek véget, újabb hat perc elteltével a vendégek ugyanis büntetőhöz jutottak. Stieler a pontra mutatott, miután konzultált a videóbírókkal. Szerencsére azonban Lukebakio – bár átverte Hitzet, jócskán mellélőtte a labdát. A másik oldalon – a változatosság kedvéért hat perccel később – Piszczeket lökték a büntetőterületen belül, de kifelé ítéltek szabadrúgást.

A következő drámát Bodzek kiállítása jelentette, aki rémes becsúszással szerelte Sanchót nyolc perccel a vége előtt. A Dortmund a hosszabbításban bevitte a végzetesnek tűnő találatot Götze révén, azonban a 10 emberre fogyatkozott Düsseldorf képes volt még egyszer egy gólra visszajönni Kownacki révén, akinek Ayhan passzolt remek ütemben a 95. percben. A vendégek még kétszer próbálkoztak Hoffmann (96′) és Karaman (98′) révén, de hibáztak, így a Dortmund megtartotta a három pontot a Fortuna ellen. A végső örömforrást Nobby Dickel jelentette, aki a hangosbemondón közölte a másik eredményt: “Lipcse – Bayern 0-0. Még nincs vége!”