Már semmit sem tudunk dráma nélkül csinálni – a mérkőzés reakciói

“Úgy tűnik, ez a gyengeségünk, hogy szorossá tegyük a meccsek végét, különösen otthon” – nyilatkozta Mario Götze a Düsseldorf elleni szoros győzelmet követően. A mérkőzés reakciói következnek.

Thomas Delaney: “Már semmit sem tudunk dráma nélkül csinálni. Elengedjük a kontrollt azokban a pillanatokban, amikor előnybe kerülünk. A gólom kissé szerencsés volt. Christian a jobb lábamra varázsolta a labdát, ami alapvetően hibából fakadt. Megpróbáltam laposan a sarokba lőni, és működött. A mi stadionunk az egyik leggyönyörűbb hely a világon, mindig megtölti 81.000 ember, akik fantasztikus atmoszférát varázsolnak. Ez számunkra egyszerűbbé, az ellenfeleinknek pedig nehezebbé teszi a dolgát, ami sokat segít. Nagyon remélem, hogy képesek leszünk megnyerni a címet, magabiztosnak kell maradnunk, és meglátjuk, mi fog történni. Nem lesz egyszerű dolga a Bayernnek, és remélem, igazán kemény küzdelem elé állítják őket.”

Mario Götze: “Ismételten drámaivá vált a mérkőzés a legvégén. Úgy tűnik, ez a gyengeségünk, hogy szorossá tegyük a meccsek végét, különösen otthon. Nem így kellene alakuljanak a dolgaink akkor, ha 3-1-re vezetünk, és emberelőnyben is vagyunk, de kétség sem fér hozzá: a sport már csak ilyen. Ami nagyon fontos, hogy mindent beleadjunk a következő mérkőzésen, mi soha nem adjuk fel. Nehéz dolgunk volt ma egy olyan ellenféllel szemben, aki mélyen védekezik, de így is képesek voltunk helyzeteket kialakítani, és koncentráltak maradtunk. Nagy erősségünk volt az idei szezonban, hogy az ilyen jellegű mérkőzéseket képesek voltunk megnyerni, ez minőséget sugall.”

Christian Pulisic: “A mai egy tökéletes nap volt, és nagyon érzelmes a számomra. A mérkőzés előtt nehéz volt természetesen, de utána ahogy elindult a játék, könnyebbé váltak a dolgok, és nagy örömmel töltött el, hogy gólt is szereztem. Remek ütemben került a labda Thomashoz, aki nagyszerűen adta be nekem, egyszerűen lehetetlen lett volna elhibáznom onnan a kaput. Jövő héten csak és kizárólag magunkra kell koncentrálnunk ismét, a hitünk megmaradt – ha nyerünk, még lehet esélyünk. A Bayern eredményétől függünk, de remélem, meg tudjuk csinálni!”