Watzke: “Nagyon büszke vagyok a csapatra!”

A Borussia Dortmund vezetősége elégedetten nyiilatkozott a Mönchengladbach elleni 2-0-ás győzelmet követően, másrészről viszont érezhető volt némi csalódottság az elveszített bajnoki versenyfutás miatt. Összességében elégedettek voltak a klub történetének harmadik legsikeresebb szezonja kapcsán, és a jövőre kitűzött célokról is beszéltek.

Hans-Joachim Watzke: “A csapat bajnokként teljesített ma – nagyon jól és magabiztosan játszottak, igazán büszke vagyok a srácokra. A Bundesliga-történetünk harmadik legtöbb pontját szereztük meg idén – de tény, ebben talán több is lehetett volna a számunkra. Ha csak egy mérkőzéssel többet nyertünk volna meg, ma bajnokok lennénk, viszont még az elején vagyunk a fejlődésünknek, terveinknek. Láthattuk ma, hogy mekkora potenciál van ebben a csapatban. A Bayern München egy elképesztő tavaszi szezont produkált, két ponttal többel zártak, és megérdemelten lettek német bajnokok, csak gratulálni lehet nekik ezért. Megpróbáljuk felvenni a versenyt velük az elkövetkező években. Nem lesz könnyű dolgunk, de mi sem tesszük majd számukra azzá.”

Michael Zorc: “Még kitartott a remény a mérkőzés alatt is, különösen mikor a Frankfurt egyenlített Münchenben. Összességében egy remek szezonunk volt, a harmadik legnagyobb pontunkat jegyeztük a Bundesligában. Nagyon magas szinten játszottunk hosszú ideig, és elvégeztük a házi feladatunkat a Bajnokok Ligájában is. Ez a szezon biztató volt, és motivált minket az elkövetkező évek kihívásaira.”

Sebastian Kehl: “A csalódott érzése is megmaradt, hiszen ebben az idényben volt esélyünk nem egyszer arra, hogy német bajnokok legyünk. Másrészről viszont el kell ismerni, hogy számos fantasztikus teljesítményt produkáltunk, különösen ősszel, és 76 ponttal zártuk a bajnokságot. Sok olyan dolgot értünk el, amiről a szezon előtt még álmodni sem mertünk. Az is örömmel tölt el minket, hogy stílusosan tudtuk zárni a szezonunkat az utolsó mérkőzésen.”

Roman Bürki: “Van okunk a csalódottságra. Nagyon közel voltunk a célhoz, de végül kevésnek bizonyult. De egy pár nap múlva már büszkék leszünk arra, hogy milyen jók voltunk, és mit értünk el az idei szezonban. A pályán nem tudtam, hogy a Frankfurt egyszer kiegyenlített, később azonban tudtuk, hogy a küzdelem nyitott – látható is volt a teljesítményünkön az akarás. Megtartottuk a labdákat, és kényszerítettük az ellenfelet arra, hogy üldözze csak.”