HIVATALOS: Julian Brandt is a Dortmund játékosa lett!

Újabb játékos szerződtetését jelentette be a szerdai napon a Borussia Dortmund, miután a sárga-feketék leigazolták  a Bayer Leverkusen 23 éves játékosát, Julian Brandot, aki 2024. június 30-ig írt alá.

“Bár Julian Brandt régóta játszik a Bundesligában, és nemzetközi tapasztalattal rendelkezik nemzetközi szinten, mégis 23 évesen még mindig egy fiatal játékos, akiben fejlődési potenciál van. Több támadópozícióban képes játszani, kreativitásával gazdagítani tudja a játékunkat.” – mutatta be a Dortmund harmadik nyári szerzeményét Michael Zorc, a klub sportigazgatója.

Brandt Brémában született, ahol már 17 évesen bemutatkozhatott a Bundesligában, és azóta 165 mérkőzésen lépett pályára a német élvonalban (34 gól / 41 gólpassz a mérlege). A Bajnokok Ligájában is szintén jó mutatókkal rendelkezik, 15-ször vette be az ellenfelek kapuját. Az elmúlt hétvégén véget ért szezonban a német bajnokság gólpassz királyai között a 9. helyen végzett.

“Olyan ember vagyok, aki ösztönből hoz döntéseket, és utána jó érzése van. A Borussia Dortmund esetében nagyon jó érzésem van. Szeretnék személyesen továbbfejlődni, ez volt az átigazolásom egyik fő oka. A Dortmund nagyon közel volt a bajnoki cím megszerzéséhez, szóval van lehetőség a továbbfejlődésre. Sok van előttem és a srácok előtt, de nagyon motivált vagyok, és optimistán tekintek a szezon elé.” – nyilatkozta szerződés aláírása után a 24-szeres német válogatott szélső.

Az átigazolási díjat az előző két esethez hasonlóan nem hozta nyilvánosságra a két klub – a német sajtó 25 millió euróról számolt be.