Ez is megvan: Alcácer a Bundesliga “jolly jokere”

A Borussia Dortmund az átlagnézőszám elsősége mellett újabb helyen végzett az élen: A sárga-feketék 25 éves csatára, Paco Alcácer a Bundesliga “Jolly Jokere”.

A 2018-19-es idény végeztével több érdekes statisztika és táblázat készül a Transfermarkt begyűjtött adatai szerint, illetve már a Kicker magazin is elkészítette, hogy 34 forduló után átlagosan mennyien járnak ki meccsekre. A mostani cikkünkben azt néztük meg, hogy ki volt a Bundesliga “Jolly Jokere”, azaz melyik játékos minősült a legjobb cserének a mögöttünk hagyott idényben.

Rögtön, ha rápillantunk a táblázatra, akkor jól látható, hogy Paco Alcácer a “Jolly Joker”, aki legutóbb a Werder Bremen elleni bajnokin talált be szabadrúgásból, összességében 12 (!) gólja van a kispadról beszállva. Alcácer a szezonban 14 mérkőzésen lépett pályára csereként a szezonban, összesen 369 percet játszott a 2018-19-es évadban.

Jóval mögötte “kullog” a mostanra már a bajnokság veteránjának számító – a maga 40 évével – Claudio Pizarro, aki csak az öt góljával és egy gólpasszával még dobogósnak számít, ahogy a Frankfurtot középső védője, Sébastien Haller is – négy találattal, és 166 perccel rendelkezik.

Alcácer a szezonban 32 tétmeccsen játszott, 19 gólt rúgott és két gólpasszt jegyzett.