Lucien Favre szerződéshosszabbítás előtt

“Csak formalitás” – ugyanis német sajtóhírek szerint a Borussia Dortmund vezetőedzője, Lucien Favre hamarosan meghosszabbíthatja a 2020. június 30-án lejáró szerződését.

A német Bild című napilap nem fukarkodik, ha éppen paparazzi fotót kell készíteni – lásd lentebb. A lap online verziója arról számolt be, hogy a klub vezetősége és Lucien Favre ügynökével, Reza Fazelival együtt kedden reggel csúcstalálkozón vett részt a BVB-székházában, ahol svájci szakember jövőjéről beszélgettek.

A Bild információi szerint a Borussia Dortmund ügyvezetője, Hans-Joachim Watzke és sportigazgatója, Michael Zorc további két évvel szeretné meghosszabbítani Favre következő szezon végén lejáró szerződését.

Fotó: Sport Bild – Kevin Kraft

Hozzáteszik, már hetekkel ezelőtt hosszas beszélgetés zajlott le a felek között, és hangsúlyozták, a vezetők nagyon elégedettek a 61 éves svájci trénerrel. A lehetséges hosszabbításra akár napokon belül sor kerülhet, csak formalitások vannak hátra.

Favre 2018 nyara óta irányítja a Dortmundot, regnálása alatt 29 győzelmet, 8 döntetlent és 8 vereséget értek el a sárga-feketék, a múlt hét végén befejezett idényben a második helyen végeztek a Bundesligában.