Hármas puccs után: A Borussia Dortmund még nincs kész

Nico Schulz, Thorgan Hazard, Julian Brandt: két nap alatt három új játékost szerződtetett a Borussia Dortmund, azonban az átigazolási “őrület” nem ért véget – további három új játékos érkezhet – legalábbis a fussballtransfers.com szerint.

A Borussia Dortmund célja világos: miután az előző idényben elveszítették a bajnoki címért vívott harcot a Bayern Münchennel szemben, a sárga-feketék szeretnék megerősíteni a keretüket a következő szezonra. Az újonnan érkezők Nico Schulz, Thorgan Hazard és Julian Brandt mindannyian a segítségükre lehetnek ebben. A trióért több mint 75 millió eurót fizettek, valamint magas fizetést kínáltak nekik.

Megpróbálunk lépést tartani a Bayernnel

“Ha mi is meggyőződtünk egy játékosról, akkor készen állunk fizetni érte megfelelő összeget” – mondta Michael Zorc, a BVB sportigazgatója. Az ügyvezető, Hans-Joachim Watzke pedig egyetért azzal, hogy: “Megpróbálunk lépést tartani a Bayernnel.”

Annak érdekében, hogy a Dortmund megtörje a Bayern München egyeduralmát, már a nyáron három labdarúgót szerződtettek. A német sajtó egybehangzóan arról számolt be, hogy a Barcelona 19 éves jobbhátvédje, Mateu Morey is hamarosan a sárga-feketék játékosa lehet.

Ki lehet az új Gündogan?

A középpályára és a támadószekcióba még további igazolások jöhetnek. A Dortmund a “nyolcas pozícióra”, vagyis Ilkay Gündoganhoz hasonló kaliberű labdarúgót keres, ahogy a Kicker is írja: rugalmas, technikailag tökéletesen képzett és kiváló stratégiai képességekkel rendelkezzen a kiszemelt.

Szóba került még Morgan Sanson, Maxime López (mindketten Marseille), Donny van de Beek (Ajax), ám utóbbi esetében a Kicker megjegyzi, letettek a fiatal holland megszerzéséről. Az FT értesülései szerint pedig a Gladbach svájci középpályása, Denis Zakaria is lehetséges alternatíva lehet.

Mi lesz Isakkal?

A Kicker négy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy a Borussia még szeretne hasonló játékost, mint Mario Götze és Paco Alcácer, hiszen belőlük gyakran hiányzik a magabiztosság.

Bárki, aki ezt a helyzetet orvosolni tudja, még nem ismert. Egyelőre csak Alexander Isak, aki a szezont kölcsönben töltötte a holland Willem II-nél. Elképzelhető, hogy a 19 éves svéd támadó esélyt kap Lucien Favre kezei alatt, és ezzel kvázi újonc lehet a keretben.