Fiatal támadót igazolhat a Dortmund, honfitársai is lesznek

Egy héten belül három igazolást jelentett be a Borussia Dortmund: Nico Schulz Hoffenheimből, Thorgan Hazard Gladbachból és Julian Brandt Leverkusenből tette át a székhelyét a Ruhr-vidékre. A következő napokban Magnus Kaastrup is Dortmundban köthet ki.

A Transfermarkt információi szerint a BVB újabb erősítést jelenthet be a következő napokban, ugyanis a dán élvonalbeli Aarhus 18 éves támadója, Magnus Kaastrup hamarosan a sárga-feketék játékosa lehet. Sajtóhírek szerint a Dortmund egy évre szeretné kölcsönvenni a nyolcszoros dán U19-es válogatott csatárt, akiért a kölcsön lejártakor 5 millió eurót fizetnének.

“Még mindig nagy álmaim vannak a labdarúgásban, és egyszer szeretnék külföldre igazolni.” – mondta egy évvel ezelőtt Kaastrup a bold.dk-nak.

“A játékosmegfigyelőink nagyon jó munkát végeznek, és olyan profik, hogy minden tehetséges labdarúgót figyelnek Európában, de talán még szerte a világon is.” – jelentette ki korábban Lars Ricken, a Dortmund utánpótlás-vezetője.

Amennyiben Kaastrup a Dortmundhoz igazol, akkor Thomas Delaney és Jacob Bruun Larsen személyében két honfitársa is lenne. Bruun Larsen 16 éves korában igazolt a BVB-hez, majd félév stuttgarti kölcsönjáték után az elmúlt szezonban a jó teljesítményének köszönhetően a piaci értéke 500 ezer euróról 20 millió euróra nőtt.

Hannoverből is igazol a Dortmund?

Az ESPN értesülései szerint Kasstrupon kívül a Dortmund célkeresztjében szerepel egy másik fiatal futballista is. A portál úgy tudja, hogy a sárga-feketék érdeklődnek a Hannover 18 éves támadója, Sebastian Soto iránt, aki az előző idényben 24 tétmeccsen lépett pályára, és 23 gólt szerzett az U19-eseknél – valamint a Bundesligában is három mérkőzésen is játszott.

Szerződése 2020 nyaráig érvényes, azonban az is elképzelhető, hogy hamarosan tárgyalóasztalhoz ülnek a felek a jövőjével kapcsolatban.