Weigl: nem is kezdhettük volna jobban a bajnokságot

A felkészülési és az első tétmérkőzések után úgy fest, Julian Weigl élvezi Lucien Favre vezetőedző bizalmát. Ezúttal már nem a védelem tengelyében, hanem eredeti posztján, a középpályán kell szűrnie, ezt pedig az Augsburg ellen is kiválóan tette meg.

Weigl 11.8 futott kilométerrel fejezte be a találkozót, a lefújás után pedig a Sky televíziós csatornának adott interjút.

A középpályás a győzelemmel kapcsolatban elmondta:

“Nagyszerű érzés, nem is kezdhettük volna jobban a bajnokságot. Annak ellenére, hogy a találkozó első két perce nem igazán úgy alakult, ahogy azt elterveztük, higgadtak tudtunk maradni és megmutattuk a bennünk rejlő lehetőségeket. Azt hiszem nagyon elégedettek lehetünk és pontosan ilyen győzelmekre van szükségünk a továbbiakban is.”

A csapat lehengerlő támadójátékáról kifejtette:

“Nagyok az elvárások velünk szemben, és ez nem csak azokra a játékosokra vonatkozik, akik az Augsburg ellen pályára léptek, hiszen mindenki ugrásra készen várja, hogy játszhasson. Igazán örülök például annak, hogy Julian Brandtnak sikerült góllal debütálnia nálunk. Megvan a potenciál bennünk, és ha csapatként jól védekezünk, gyorsan visszaszerezzük az elveszített labdákat, akkor értelemszerűen elképesztően veszélyes támadásokat tudunk vezetni a megbontott védelmek ellen.”

Beszélt a legnagyobb rivális botlásáról:

“Az, hogy a Bayern csak döntetlennel kezdte a bajnokságot extra motivációt adott nekünk ahhoz, hogy egy impresszív teljesítménnyel rukkoljunk elő. Azt hiszem, ezt sikerült is megtennünk. A továbbiakban is bátran kell küzdenünk a céljainkért, és ugyanebben a támadó felfogásban kell futballoznunk. Jó keretünk van, a Borussia egy csodálatos klub és ha igazán merész célokat tűzünk ki magunk elé, az mindenkit motivál.”

A Sky riportere megkérdezte a Mats Hummels-szel való közös játékról is:

“Nagyon jól megértjük egymást a pályán. Ismerem Matsot azóta, hogy megérkeztem a klubhoz, hiszen akkor még ő is itt játszott. Ma délután remekül teljesített, nem kérdés, hogy ő egy klasszis játékos. A szurkolók jól fogadták a visszatérését, szóval mondhatjuk, hogy egy újabb sikeres napon vagyunk túl az irodában.”