Az ilyen győzelmek jót tesznek a csapatnak – a mérkőzés reakciói

A DAZN-nak adott nyilatkozatában Marco Reus “tökéletes idénykezdetnek” nevezte az első két győzelmet, de megnevezte az árnyoldalakat is, mellette Julian Brandt és Roman Bürki is értékelt. A mérkőzés reakciói következnek.

Marco Reus: “Nehéz mérkőzésünk volt, de ezzel számoltunk. El kell ismerjük, hogy az első félidőben nem játszottunk jól: sok volt a labdavesztés, és bizonytalan volt a játékunk. Mikor hátrányba kerültünk, nem tudtunk egyből visszarázódni, megfogott minket. A pihenő alatt megállapítottuk, hogy sokkal agresszívebbnek, és támadóbbnak kell lennünk. Tovább akartuk fokozni a tempót a második félidőben, és kihasználni azokat a tereket, amikből nem tudtunk előnyt kovácsolni az első játékrészben. Ezt követően már csak idő kérdése volt, hogy mikor tudunk remek lehetőségeket teremteni. Nem sok helyzetünk adódott, de azokat viszont ki tudtuk használni. Az edzőnk azt mondta a szünetben, hogy türelmesnek kell maradnunk, a Köln nem fogja bírni azt a tempót 90 percen keresztül, amit eddig diktáltak a területek zárásával, és idővel el fognak fáradni. Ezt figyelembe véve elmondhatjuk, hogy ez a terv tökéletesen működött. De ez a mérkőzés azt is megmutatta, hogy még mindig nagyon messze vagyunk attól a potenciáltól és annak kiaknázásától, ami a csapatban van. A cseréink jók voltak, ebből viszont tudtunk most is építkezni. Az eredményeket figyelembe véve viszont tökéletes idénykezdetünk van, és a végén megérdemelten győztünk.”

Julian Brandt: “Nagyon, nagyon nehéz volt a dolgunk. A Köln jó formában játszott, és kiváló volt az első félidejük. Remek volt az atmoszféra, ami őket támogatta, ez vitte is előre a csapatot – látható is volt, mennyire nehéz dolgunk volt. A második félidőben jobban tudtuk uralni a helyzetet, jó volt a birtoklásunk és három gólt is jegyeztünk. A mérkőzésen a cseréink képesek voltak új lendületet hozni. Achraf maga gólt szerzett, és én is próbáltam még több tempót vinni a játékba. Láthattuk, hogy mennyire fontos volt a végén, hogy ilyen minőségi játékosok tudtak beszállni. Az ilyen győzelmek jót tesznek a csapatnak.”

Roman Bürki: “Alapvetően jól kezdtünk, és a gyakorlatba tudtuk ültetni a játékunkat. De a Köln keményebbé vált, sokkal nagyobb intenzitással játszott. Egyre nehezebb dolgunk lett velük, és ennek köszönhetően tudtak vezetést szerezni egy rögzített helyzetből. Kemény dolgunk volt, különösen az első játékrészben. A szünetben arról beszéltünk, hogy a Köln ezt a tempót képtelen lesz kilencven percen át tartani – és valóban így történt. Tudtuk, hogy lesznek helyzeteink, és örülök, hogy képesek voltunk három remek gólt szerezni. Boldoggá tesz, hogy egy ilyen nehéz, idegenbeli mérkőzésen megszereztük a három pontot. Van egy szint a futballban, ahol nincs ellenfél, akitől félni kellene, és mi ezt ma is meg tudtuk mutatni.”