A rasszizmus és kirekesztés elleni mozgalmáért díjazta az UEFA a Borussiát

A Borussia Dortmund az egyike azoknak, akik csütörtökön megkapták az UEFA #EqualGame Díjat. A klub régóta élharcosa a rasszizmus elleni küzdelemnek, rendszeres programokkal és rendezvényekkel hívja fel a figyelmet a társadalmi problémákra.

A díjat Hans-Joachim Watzke vette át csütörtökön a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolása után Monacóban.

Az UEFA azoknak a személyeknek, vagy szervezeteknek ítéli oda az #EqualGame elismerést, akik példamutatóan küzdenek a társadalmi kirekesztés ellen a honi és európai futballszíntéren, azonosulva az UEFA értékrendjével.

A BVB Németországban már régóta küzd a szélsőséges csoportok megnyilvánulásai ellen, számos kezdeményezéssel, rendezvénnyel hívja fel a társadalmat romboló, káros mozgalmak elleni harcra a figyelmet. A klub a szurkolóival együtt lép fel a diszkrimináció, az antiszemitizmus és a rasszizmus ellen, rendszeresen támogatja a holokauszt áldozatainak napját, 2018-ban pedig kampányt indított “Kein Bier für Rassisten” néven, amely a rasszizmus elleni harcra hívta fel a figyelmet.

“A Borussia Dortmund joggal lehet büszke, hiszen világosan közvetítik hogy a rasszizmusnak, a diszkriminációnak nincs helye a futballban. A klub tökéletes példája a kirekesztés elleni harcnak, egy olyan minta, amit Európa szerte bárki követhet”

– nyilatkozta Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke.