Meghajolt a Leverkusen a Signal Iduna Parkban

Döcögősen indult, kiütés lett a vége, a Borussia Dortmund győzelemmel hangolt a Barcelona elleni BL-rangadóra.

Komoly pofonba szaladt bele a BVB a válogatott szünet előtt az Union Berlin otthonában, ezért már mindenki tűkön ülve várta, hogy eljöjjön a javítás lehetősége. A feladat nem tűnt egyszerűnek, hiszen az eddig veretlen Bayer Leverkusen látogatott a Signal Iduna Parkba.

A Dortmundra egyébként sem vár könnyű hét, hiszen a Leverkusen és a Barcelona elleni BL-meccset követően az Eintracht otthonában vizitál a Favre-legénység, de ez még aligha járhatott a játékosok fejében. Hogy mi járt pontosan, azt nem tudjuk megmondani, mindenesetre a találkozó első 25 percében hibát hibára halmoztak a csapatok. A vendégek irányítottak, a dortmundiak pedig eladott labdák tömkelegét hozták össze.

Az első 25 perc elteltével aztán varázsütésre megváltozott a játék képe, és sorra kezdte el kidolgozni a helyzeteket a Borussia, a 28. percben pedig az ügyeletes gólvágó, Paco Alcácer be is vette a vendég kaput. Néhány perccel később máris megduplázhatta volna előnyét a Dortmund, de Hakimi csupán kapufáig jutott, az első félidőben pedig már nem született újabb találat.

A szünet után gyorsan növelte előnyét a BVB, egy remek támadás végén Sancho centerezett, Alcácer pedig úgy lépte át a labdát, hogy azzal a komplett leverkuseni védelmet megzavarta, Marco Reus pedig jó ütemben érkezve Hradecky kapujába lőtte a játékszert.

A Leverkusent szemmel láthatóan megfogta a második bekapott gól, de a gyógyszergyáriak ezzel együtt is mindent megtettek a szépítésért, a dortmundi védelem viszont ezen a napon áthatolhatatlannak bizonyult. A hajrában aztán a szerződéshosszabbítás előtt álló Raphael Guerreiro tuszkolt a kapuba egy kipattanót, a találkozó végén pedig Marco Reusnak sikerült beállítania a 4-0-s végeredményt.

A Dortmund győzelemmel hangolt a keddi, Barcelona elleni hazai BL-nyitányra, a tabellán pedig megelőzte a szombati riválist.

A mérkőzés összefoglalója: