Reus 100. győzelmét, és 200. kanadai táblázatos pontját ünnepelte – a mérkőzés érdekességei

A Borussia Dortmund javított az Union Berlin elleni vereségét követően, és már most több pontjuk van négy meccs után (9), mint az előző szezonban ilyenkor (8). A mérkőzés érdekességei következnek.

Kedvenc ellenfél: A Dortmund négy egymást követő bajnoki meccset nyert meg a Leverkusen ellen, fennállása során először.

Dupla mérföldkő: Marco Reus duplával vitte fel a Bundesligában írt kanadai tábláját 200 pontra (119 gól, 81 assziszt). Ez volt egyben a 100. győzelme 167 bajnokiból Sárga-Fekete színekben.

Gólérzékenység: Paco Alcácer nyolc eddigi tétmeccsén valamennyi alkalommal betalált mind klubszínekben, mind a válogatottban, összesen tízszer. Csupán két egykori Dortmund-játékos tudott korábban öt gólt szerezni a szezon első négy mérkőzésén: Pierre-Emerick Aubameyang (2015/16) és Lothar Emmerich (1967/68).

Top előkészítő: Jadon Sancho két gólpasszal növelte saját előkészítései számát ötre az idei szezonban. Mióta elkezdték mérni ezt 1992/93-ban, nem volt olyan dortmundi játékos, aki a szezon ezen szakaszában ennyit előkészített. Sancho ezzel felülmúlta Tomas Rosicky-t, aki négyig jutott első négy meccsén 2001/02-ben.

Remek ívelő: Achraf Hakimi négy bajnoki gólt készített elő ívelésből – mindet a Leverkusen ellen. Tette ezt ma is Alcácer nyitásánál.

Hazai erőd: A Borussia Lucien Favre vezetésével minden hazai bajnokiján legalább két gólt szerzett, és az idei szezonban mindkét hazai bajnokiját négygólos különbséggel nyerte eddig.

Első start: Raphael Guerreiro az idei bajnoki kiírásban először volt kezdő, és ő módosította 3-0-ra az állást a 83. percben.

Ritka vereség: A Bayer Leverkusen öt hónap után először veszített el mérkőzést (április elején a Lipcse állította meg őket 4-2-re). Ez volt a legnagyobb arányú vereségük 2018 áprilisa óta, amikor szintén a Dortmund ellen szintén ugyanez az eredmény született.