BL: Ovidiu Hategan vezeti a Barcelona elleni csoportmeccset

Az UEFA döntése értelmében Ovidiu Hategan személyében román játékvezető működik közre a keddi Borussia Dortmund-Barcelona BL-csoportmeccsen.

A 39 éves, aradi születésű Ovidiu Hategan az idei szezonban már túl van egy nemzetközi fellépésen, hiszen augusztus 27-én ő vezette Rosenborg-Dinamo Zagreb (1-1) BL-rájátszás visszavágóját. A román bíró rutinosnak mondható a nemzetközi színtéren, 27 mérkőzést vezetett a BL-ben, 33 találkozón pedig az EL-ben is fújta a sípot, de U17-es vb-n és U19-es Eb-n is közreműködött már.

A kedd esti, Barcelona elleni csoportmeccsen Hategan munkáját honfitársai Octavian Șovre és Sebastian Eugen Gheorghe segíti majd, a tartalékbíró szerepét Sebastian Constantin Colțescu tölti be. A VAR, vagyis a videóbíró “feje” a lengyel Szymon Marciniak lesz, aki legutóbb a 2016. december 7-én lejátszott Real Madrid ellen 2-2-re végződő BL-csoportmeccsen dirigált a Dortmundnak. Az összecsapás 21 órakor kezdődik.

Hategan eddig három mérkőzést vezetett a Barcelonának: a tavalyi szezonban az Inter elleni, 2017 szeptemberében a Sporting, valamint 2016 őszén a Celtic csoportmeccsen volt a bíró.