Hummels minden párharcát megnyerte – a mérkőzés érdekességei

Mats Hummels hat évvel ezelőtti legjobbját múlta felül a Bajnokok Ligája nyitómeccsén a Barcelona ellen. A Dortmund 14 lövéssel operált a mérkőzésen, de Marc-André ter Stegen eszén nem tudott túljárni. A mérkőzés érdekességei következnek.

Büntetőspecialista: Marco Reus egy gyenge kísérlettel élt a büntetője során, igaz ettől nem vált egyszerűbbé Marc-André ter Stegen dolga, mégis hárítani tudott. A Barca hálóőre a Bajnokok Ligájában immáron négy védett büntetőnél jár, és csak kétszer jártak túl az eszén.

Egyirányú forgalom: A BVB 14 lövéssel zárta a találkozót. Bár a Barcelona 61%-ban birtokolta a labdát, csupán hatszor lőttek, ebből pedig egy ment mindösszesen a kapura.

Kemény ütközők: A Sárga-Feketék párharcaik 54%-át nyerték meg az egy-egy elleni küzdelmekben. Mindkét csapat sikeres passzrátája magas volt: a Dortmund 86, a Barca 88 százalékban volt sikeres e tekintetben.

Éles szemmel: Marco Reus hét kísérletéből négy ment kapura. Ezzel a csapat lövéseinek felét maga vállalta el, és egymaga többször lőtt, mint a komplett katalán csapat.

Egyéni legjobb: Mats Hummels nemcsak megnyerte összes párharcát (4/4), de még tízszer is tisztázni tudott. Ezzel felülmúlta 2013-as teljesítményét (akkor nyolcig jutott), amit a Real Madrid elleni elődöntőben állított fel.

Végetérő széria: Idei kilencedik tétmeccsén ért véget Paco Alcácer ragyogó sorozata: az eddig minden klub- és válogatott mérkőzésen gólt szerző csatár ezúttal csendben maradt.