Horst Köppel rekordját szárnyalta túl Jadon Sancho – A mérkőzés érdekességei

Hiába vezetett kétszer is, birtokolta 60%-ban a labdát és nyerte meg 56%-ban párharcait a Dortmund, mégis pontot vesztett a Frankfurt otthonában a 2-2-re záródó mérkőzésen. A mérkőzés érdekességei következnek.

Történelmet író: Jadon Sancho az eddigi öt Bundesliga-bajnoki során minden meccsen érintett volt legalább egy gólban, hármat szerzett, ötször pedig kiszolgált. Immáron ő a legfiatalabb játékos, aki a Bundesligában 16 találatot jegyzett, átadva ezzel Horst Köppel rekordját a múltnak – akinek edzői irányítása alatt a csapat 1989-ben Német Kupát tudott nyerni.

Kései kapott gól: A Borussia Dortmund az utolsó negyed órákat figyelembe véve először kapott gólt ilyen későn az idei kiírásban.

Rögzített helyzet: A BVB második találata volt idén az első, amelyik rögzített helyzetből született.

Gól és gólpassz egy meccsen: Axel Witsel korábban sosem lőtt gólt és adott gólpasszt ugyanazon Bundesliga-mérkőzésen, további 61 passzából 60 sikeres volt, az elhibázott egy pedig az ellenfél térfelén történt, és szögletet eredményezett a BVB számára.

Made in Belgium: Thorgan Hazard 38. bajnoki asszisztját szerezte, de csupán a másodikat a Dortmund mezében. Ez volt az első alkalom, hogy egy honfitársának adott gólpasszt.

Könyvelve: Mats Hummels visszatérése óta először kapott sárga lapot.

Visszatérés: Dan-Axel Zagadou április 13 után először tért vissza a pályára – több, mint öt hónap telt el az akkori, Mainz elleni meccs óta.