Reus: “Meg kellett volna tudnunk tartani az eredményt 2-1-nél” – a mérkőzés reakciói

“Összességében rendben volt, de mégsem volt elég jó” – összegezte a mérkőzést Lucien Favre a Sky-nak a 2-2-es döntetlent követően. Marco Reus a kései gólt fájlalta különösen. A mérkőzés reakciói következnek.

Marco Reus: “Minden rendben volt. Átvettük a vezetést 2-1-gyel a második félidőben, és uraltuk a mérkőzést. Ha kihasználtuk volna a helyzeteinket, és 3-1-re alakítjuk az állást, véget is ért volna a meccs. Képesnek kell lennünk arra, hogy 2-1-nél megtartsuk az eredményt, de nem jártunk sikerrel – a Frankfurt képes visszatérni mindig, és most is ezt tette. Sokkal ellenállóbbnak kell lennünk az utolsó 5 percben.”

Roman Bürki: “Nagyon csalódott vagyok, nem tudtunk kitartani a végéig. Jó munkát végeztünk, és jól játszottunk, de a Frankfurt ellen ezt 90 percig tartani is kell, különösen ha olyan kiváló tüzéreik vannak, mint Bas Dost, aki már 16-ról is ostrom alá veszi a kaput. A labda egyik oldalról a másikra szállt a mérkőzésen abban a reményben, hogy valaki el is éri, és a végén szerencséjük volt, mert eggyel sikerrel is jártak. Sokkal hatékonyabbnak kell lennünk, így el tudjuk dönteni a találkozókat. Lehetőségeink voltak, és jól is védekeztünk, de sajnos nem a legvégsőkig.”

Axel Witsel: “A kezünkben volt a találkozó, különösen az első félidőben. A győzelem útján jártunk, de az utolsó 15-20 percben visszaengedtük őket a játékba, és nem tudtunk kitartani. Sokkal hatékonyabbnak kell lennünk. Ma volt számos lehetőségünk arra, hogy megszerezzük a harmadik találatot is. A szezon hosszú, nem szabad elidegeskedjük. Holnaptól regenerálódunk, és megkezdjük a felkészülést a Bréma elleni találkozóra:”

Lucien Favre: “A kései egyenlítés bosszantó, de nekünk is volt lehetőségünk arra, hogy még több gólt szerezzünk, mégsem tettük. Voltak pillanatok, mikor nem játszottunk jól. A lehetőségek adottak voltak, de megfelelő tempóban kell ezekre reagálni, és jobban meg kell tartsuk a labdát. Uraltuk a mérkőzést, és 10 perc után már vezettünk is, erre építeni kellett volna. A második félidőben is voltak nagy lehetőségeink, melyekkel nem tudtunk élni. Nem lehet teljesen az uralmad alatt tartani egy meccset 90 percen át. Össszességében rendben volt a teljesítmény, de mégsem volt elég jó. A mentalitás itt most nem segített. Rengeteg helyzetünk volt, de a befejezések nem működtek.”