Kellemetlen ikszek láncra fűzve

Zsinórban harmadik döntetlenjét játszotta le a Borussia Dortmund szombaton, ettől viszont a legkevésbé sem lehetnek boldogok a BVB-szurkolók. Lucien Favre együttese hat mérkőzésen már kilenc kapott gólnál jár a Bundesligában és csupán a tabella nyolcadik helyén várhatja a következő kört.

Rosszul kezdődött, szépen folytatódott, kellemetlenül végződött. Nagyjából így lehetne röviden összefoglalni a Borussia Dortmund-Werder Bremen összecsapást. Lucien Favre együttese két döntetlen (a Barcelona elleni 0-0 és a Frankfurt elleni 2-2 után) a Werder ellen javíthatott volna, egy győzelemmel ráadásul elkobozhatta volna a tabella második helyét a Schalkétól vereséget szenvedő Lipcsétől, ám ezúttal is hiányzott az a koncentrációs plusz, ami miatt az előző két találkozón sem hagyhatta el győztesen a pályát a csapat.

Favre mester dolgát ahogy általában, most sem könnyítették meg a sérülések, a legérzékenyebb veszteség kétségtelenül Mats Hummels kiválása volt. A klasszis középső védő elképesztően jó formában futballozott az elmúlt hetekben, most viszont Julian Weiglnek kellett átvennie a helyét a védelem tengelyében Manuel Akanji párjaként. A brémaiaknak nem is kellett sok, hogy ezt a kissé felforgatott dortmundi védelmet átjátsszák, Rashica egy hosszan előreívelt labdát lőtt elemi erővel Roman Bürki kapujába.

Mindössze 79 másodperccel később érkezett a dortmundi egyenlítés a kezdőbe visszatérő Lukasz Piszczek-Mario Götze páros jóvoltából, a lengyel szélső tökéletesen kanyarított középre, Götze pedig kivűló mozdulatta fejelt Pavlenka kapujába. A dortmundi egyenlítést követően hatalmas hazai mezőnyfölény alakult ki, aminek a játékrész hajrájában meg is lett az eredménye, ezúttal Thorgan Hazard ívelt a berobbanó Marco Reus fejére, így a szünetre már előnnyel vonulhatott a fekete-sárga alakulat.

A második félidő elején azonban ismét kapitulált a dortmundi védelem, egy brémai szögletet Sargent csúsztatott meg a dortmundi kapu előtt a rövid saroknál, a hosszún érkező Friedlnek pedig csupán ez üresen tátongó kapuba kellett fejelnie a labdát fél méterről, az lett volna a meglepő, ha elpuskázza ezt a lehetőséget. Ezt követően még volt lehetősége a BVB-nek újra megszerezni a vezetést, de Bürkinek is akadt dolga a másik oldalon, ám végül már nem változott az eredmény. A Borussia ezzel hat forduló után visszacsúszott a tabella nyolcadik helyére és nem túl fényes előjelekkel utazhat el Prágába, ahol szerdán a Slavia otthonában lép pályára a Bajnokok Ligájában.