Bürki hetet védett, Hakimi első találatai európai színtéren – a mérkőzés érdekességei

A Borussia 2-0-ás idegenbeli győzelmével tovább nyújtotta a cseh fővárosiak elleni sorozatát, így négy veretlen mérkőzés, és négy kapott gól nélküli mérkőzés a mérleg. Ez zsinórban a második olyan szezonja a BVB-nak a BL-ben, ahol első idegenbeli mérkőzését meg tudta nyerni. A mérkőzés érdekességei következnek.

Biztos kezek: Roman Bürki hét védést mutatott be, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csapata a második meccsén sem kapjon gólt a kiírásban, hiszen az első mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszottak a Barcelonával.

Zseniális kezdet: A Dortmundé volt az első három kapuralövés, de a Slavia végül felnőtt a mérkőzéshez. Az első játékrészben 6-4 arányban zárták a lövéseket a felek, míg a második részben közel kétszer annyit próbálkoztak a csehek, mint a vendégek (11-6).

Megoszló mutatók: A Slavia 51%-ban birtokolta a labdát, a Dortmund viszont 53%-ban nyerte meg a párharcokat.

Intenzitás: A két csapat együttesen 247 kilométert teljesített, a Slavia 128-at, a Borussia 119-et.

Mérföldkő: Marco Reus 250. tétmeccsén szerepelt a BVB színeiben.

Első gólok az európai porondon: Achraf Hakimi először talált be európai nemzetközi színtéren, kilencedik BL-meccsén rögtön duplával kezdett.

Erős rekord: A Dortmund immáron mind a hat idegenbeli meccsén veretlen a cseh, vagy korábbi csehszlovák klubok ellen, négy győzelem mellé két döntetlen társul. Csupán egy vereséget szenvedtek el, 1963/64-ben a Dukla Praha múlta felül a Sárga-Feketéket 3-1 arányban, igaz, akkor 4-0-ra nyerte meg a BVB az első felvonást.