Michael Zorc: életbevágó győzelmet arattunk Prágában

A Borussia Dortmund önmagához képest gyenge játékkal szerzett nagyon fontos három pontot a Bajnokok Ligájában. Michael Zorc sportigazgató, Marco Reus és Lucien Favre értékeltek a lefújást követően.

Michael Zorc: Az elmúlt hetekben problémát okozott számunkra, hogy hiába domináltunk a mérkőzéseken, hiába vezettünk, nem sikerült lezárnunk a találkozókat, nem sikerült eredményorientált futballt játszanunk. Ma este ezt sikerült végrehajtanunk. Tudtuk jól, nem vár könnyű mérkőzés ránk, ezért nagyon boldogok vagyunk, hogy három nyeretlen meccs után ismét sikerült győzelmet aratnunk. Ez egy életbevágó győzelem volt. Ma az első félidőben különösen okosan futballoztunk, 18 perc után már két góllal is vezethettünk volna A második félidőben viszont kissé elveszítettük a kontrollt, a Slavia komoly nyomást helyezett ránk. Hakiminek kimagasló mérkőzése volt, hatalmasat dolgozott a széleken, bíztunk benne, hogy ki tudjuk használni a sebességét. Favre mester taktikája álomszerűen működött. Julian Brandt ma egy tőle idegen pozícióban játszott, de nagyon jól irányította a csapat játékát, nagyon sokat futott és több alkalommal is pontos passzokkal büntette meg az ellenfelünk védekezési hibáit. Nagyon jól futballozott ezen az estén, megnyerte a párharcait, jól tartotta a labdát és nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy Hakimi góljai előtt ő adott gólpasszt mindkét esetben.

Marco Reus: Nem lehettünk boldogok az elmúlt három hétben elért eredményeinkkel. Úgy álltunk neki ennek a találkozónak, ahogy mindig is szoktunk. Tudtuk, hogy egy nagyon erős csapattal kell farkasszemet néznünk, akik nagyon régóta nem szenvedtek vereséget hazai pályán. Jóval korábban el kellett volna döntenünk a három pont sorsát és akkor nem kellett volna a végéig izgulnunk. Ezzel együtt elégedettek vagyunk, hogy sikerült megnyernünk a találkozót.

Lucien Favre: Mindenki láthatta, hogy a Slavia egy nagyon jó csapat. Mindig mozgásban voltak, sokat futottak és nagyon pontosan járatták a labdát. Ezzel együtt sok jó dolgot láttam ma a csapatomtól.