Lenyűgöző szériában a Freiburg ellen

Ma délután 15:30-tól a Freiburg otthonában lép pályára a BVB, akik ellen a legutóbbi nyolc idegenbeli bajnokin veretlen maradt a csapat, a lehetséges 24 pontból 22-t elhozva, ráadásul a legutóbbi hat idegenbeli találkozón még csak gólt sem kapott az együttes. A Dortmund idegenben még soha senki ellen nem tartott fenn ilyen hosszú veretlenséget a bajnokságban.

Ha összességében vizsgáljuk, ez a mutató 16 bajnoki mérkőzésre nyúlik vissza, azóta veretlen a Freiburg ellen a Dortmund. Ez a leghosszabb sorozatok élvonalbeli csapat ellen, amivel beállították a Nürnberg elleni rekordjukat, melyet 1992 és 2007 között tartott fenn a csapat – vagyis ha ma pontot szerzünk, biztosan beállítunk egy új rekordot.
Ezen idegenbeli szériában a Freiburg mindössze két pontot szerzett, hét rúgott gól mellé negyvenhat kapott társul. Csak a Bayern győzte le többször a breisgaui klubot (26) a Dortmundnál (25). Az SCF mindössze háromszor győzte le a BVB-t 38 Bundesligás találkozójuk során.

Az idei szezonban a hazaiak elkapták a fonalat, legutóbbi hét bajnokijukból mindössze egyet veszítettek el: 2019. augusztus 31-én a Köln ellen kapituláltak 2-1-re. Streich csapata 13 pontot szerzett az eddigi hat bajnokin, ami majdnem a duplája a tavalyi ilyenkori teljesítményüknek, egyúttal klubrekordot is jelent. Kissé meglepő módon holtversenyben ugyan, de a Freiburg csapatánál több győzelmet senki sem jegyzett, a hazaiak négy alkalommal szerezték meg a három pontot idén, a Dortmund csupán háromszor. Gólszerzés terén is biztató a helyzetük, hiszen legutóbbi 10 meccsükön csupán egyszer nem tudtak betalálni – igaz, a legutóbbi 12 találkozó során mindössze egyszer úszták meg kapott gól nélkül.

Szintén 2019. augusztus 31-et írtunk, mikor a Dortmund veszített egyet legutóbbi kilenc meccséből: az Union Berlin elleni 3-1-es vereség ezen a napon született. Gólokban a vendégek részéről sincs hiány, legutóbbi 12 bajnokiján rendre betalált a csapat, ráadásul a Sárga-Feketék meccsei a legintenzívebbek gólok terén, hiszen 26 találatot hoztak eddig a Ruhr-vidékiek meccsei.

Nagy kérdés, hogy ma ki fog gólt jegyezni, hiszen Paco Alcácer sérüléssel bajlódik, és játéka kérdéses, mellette pedig Schulz sem lép pályára biztosan. A hazaiaknál Flekken sérült meg, de Frantz, Gulde és Terrazzino sem biztos, hogy pályára léphet.

Ma 15:30-kor Sven Jablovski sípszavára indul a mérkőzés, akinek munkáját Holger Henschel és Thomas Gorniak segíti, a negyedik játékvezető Patrick Alt lesz.A videóbírói tisztséget Deniz Aytekin és Eduard Beitinger tölti majd be.

Várható kezdőcsapatok: