Hazard a kulcsfigura – a mérkőzés érdekességei

Immáron kilenc mérkőzés óta győzi le a Dortmund a Mönchengladbachot zsinórban, aminek köszönhetően utolérte pontban a Bayernt és a Lipcsét, és csak egy pontra van a listavezetőktől. A mérkőzés érdekességei következnek.

Dominancia: Szoros volt a végéig, de összességében megérdemelten nyert a Dortmund, akiknek több kísérletük volt (20-13) és több párharcot is nyertek (55%), továbbá a Sárga-Feketék 54%-ban birtokolták a labdát, és sikeresebb volt a passzráta is (80% kontra 76%). A Gladbach mellett a több teljesített táv szerepel, 630 méterrel többet futottak a Dortmundnál (116,56 km).

Ellentmondó perspektívák: A BVB három egymást követő döntetlent követően visszatért a győzelem ösvényére, de említésre méltó, hogy idei tizenkettő tétmeccsükből csupán egyet veszítettek el.

Győzelmi széria: A Borussia Dortmund a Mönchengladbach elleni szériáját immáron kilenc egymást követő győzelemre duzzasztotta, ami a leghosszabb az összes élvonalbeli csapatot figyelembe véve. A két együttes legközelebb a Német Kupában találkozik 11 nap múlva.

Motor: Thorgan Hazard a 20 dortmundi kísérletből tizenkettőben volt érintett: négyszer maga lőtt Yann Sommer kapujára, és nyolcszor készített elő további lövéseket – beleértve Marco Reus találatát is, és idén már öt gólpassznál tart. Hovatovább egy mérkőzésen soha annyiszor nem szolgálta ki a társait, mint a mostanin!

Lotharral egy szinten: Marco Reus 121. Bundesliga-találatát szerezte, amivel utolérte Lothar Matthäus-t, Herbert Laument és Miroslav Klosét, amivel az öröklangistán a harmincadik helyen áll. Korábbi csapata ellen ez volt kilencedik gólja, és a legutóbbi öt találkozójukon rendre betalált ellenük.

Svájci hálóőrök: Roman Bürkit sérülés miatt le kellett cserélni, helyére Hitz lépett. Ez volt az első alkalom Bundesliga-találkozón, hogy három svájci hálóőr is szerepelt a találkozón.

Örök győztes: Marwin Hitz hetedik tétmeccsét teljesítette a Dortmund színeiben, és mind a hét alkalommal győztes találkozón szerepelt. Idén már helyettesítette Bürkit, az Uerdingen elleni 2-0-ás, valamint az Augsburg elleni 5-1 során.

Elemi erő: Julian Weigl mind az öt párharcát megnyerte.

Vissza a terepre: Nico Schulz sérüléséből visszatérve lépett pályára korábbi csapata ellen. Legutoljára a második meccsnapon játszott, a Köln ellen  megnyert 3-1-es mérkőzés során.