Kínkeserves egy pont Gelsenkirchenből

Gólnélküli döntetlennel zárult a 155. Ruhr-vidéki rangadó. A Schalke kétszer is eltalálta a kapufát, a találkozó nagy részében pedig irányította is a játékot.

Nem kellett sokat visszamennünk az időben, hogy szép emlékeket találjunk a Schalke-Dortmund párharc gelsenkircheni felvonásaiból: a tavalyi szezonban 2-1-re tudott nyerni a BVB a Schalke otthonában, azt persze már csak csendben tesszük hozzá, hogy hazai pályán 4-2-es vereséget szenvedett Lucien Favre együttese, ami hatalmas szerepet játszott abban, hogy a csapat nem emelhette magasba a salátástálat a szezon végén.

Bár a fogadóirodáknál ezúttal is a Borussia számított esélyesebbnek, a csapat elmúlt hetekben mutatott formája finoman fogalmazva is hagyott kívánnivalót maga után, ám a gelsenkircheniek sem nyertek a legutóbbi három fordulóban, így aztán különösen kiélezett mérkőzésre lehetett számítani. Hogy végül nem lett az, arról a Borussia végtelenül pontatlan és sok hibával tarkított játéka, valamint a Schalke jól működő letámadása tehetett.

A rangadó első félidejében egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült, egy korai Sancho lövéstől eltekintve gyakorlatilag a Schalke térfelére sem igazán tudott átmasírozni a labdával a Dortmund. Nem úgy a királykékek, akik a 28. percben első ízben zörgették meg a dortmundi kapufát, Sané fejelt a keresztlécre egy szögletet követően, majd hat perccel később Serdar lövése is a kapufán csattant. A szünet előtt szintén megszerezhette volna a vezetést a Schalke, Matondo ugrott ki és vezethette egy az egyben a labdát Hitzre – aki a sérült Bürkit helyettesítette -, de a gelsenkircheni csatár lövését egyrészt a svájci kapus bravúrral hárította, másrészt a partjelző is emelte a zászlaját les miatt némi fáziskéséssel.

A szünet után a Borussia ismét azonnal egy eladott labdával nyitott, a 47 percben Guirreironak kellett Burgstaller fejesét a gólvonalról kivágnia, két perccel később pedig ismét Matondóval babrált ki a dortmundi lestaktika. A Borussia jelenlegi állapotáról mindent elmondott az a jelent, amikor Lucien Favre lecserélte az ezúttal a kezdőbe nevezett Mario Götzét, de a csere során nemcsak hogy nem pacsizott le vele, de tulajdonképpen rá sem nézett világbajnok játékosára. Götze keze egyébként a hírek szerint megsérült, s a mérkőzés után még az is felmerült, hogy eltört, de a legfrissebb információk szerint nem kell semennyit kihagynia.

A hajrára valamelyest feltámadt a Dortmund, az utolsó tíz percben már a BVB kontrollálta a találkozót, de igazán komoly és veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítani, ehhez Sancho járt a legközelebb a 73. percben.

A játék képe alapján a Borussia örülhet az egy pontnak és a 0-0-s döntetlennek, még ha előzetesen ennél jóval többen reménykedtünk. A csapat formája továbbra is kiábrándító, pedig az igazán nehéz hetek még csak most következnek: szerdán a Mönchengladbach ellen lép pályára a csapat a Német Kupában, majd a Wolfsburgot fogadja, hogy aztán a Bajnokok Ligájában újra megmérkőzzön az Interrel.