A Paderborn ellen javíthat a Dortmund a szünet után

Péntek este lép pályára ezúttal a Borussia Dortmund, hazai pályán fogadja az SC Paderborn csapatát Favre legénysége. Öt találkozójukból négyet is a Dortmund nyert, így nagy esély van arra, hogy egy önbizalomnövelő találkozón legyenek túl a Sárga-Feketék a Bayern elleni fiaskót követően.

A válogatott szünet okán megállt kicsit a klubfutball keringése, de most újra visszatérnek a felek, és pénteken a 12. fordulót éppen mi nyitjuk a Paderborn ellen. Ellenfelünk nagyon friss a Bundesliga vérkeringésében, hiszen 2014 után másodszor jutottak fel a német futball elitosztályába, igaz, akkor nem tudták megvetni a lábukat. Jelenleg sem tűnik úgy, hogy hosszú távra lesznek képesek a ligában maradni, hiszen 11 forduló után 4 ponttal az utolsó helyen áll a csapat (csupán a Düsseldorfot tudták legyőzni 2-0-ra), 5 ponttal lemaradva a rájátszást érő 16. helytől. Mind rúgott, mind kapott gól tekintetében csak 1-1 csapat van, mely náluk rosszabb mutatóval bír (a Köln kevesebbet rúgott, a Mainz többet kapott náluk).

Dortmundi háztájon is lehet némi bírálattal élni, jelenleg hatodik helyen áll a csapat 19 ponttal, mellyel holtversenyben állnak a 7. helyen szereplő Schalkéval. Favre csapata két vereséggel, négy döntetlennel és öt győzelemmel áll az idei kiírásban, kissé fájó pont a legutóbbi forduló, ahol teljesen ötlettelen játék után 4-0-ra nyertek a rivális bajorok a Der Klassikeren. Éppen ezért itt a remek alkalom, hogy a megtépázott renomén szépítsen a csapat, ennél ideálisabb ellenfelet pedig aligha kaphatott volna a BVB, de mint minden mérkőzést, úgy ezt sem szabad félvállról venni, hiába született két éve 6-1-es eredmény barátságos, és négy éve 7-1-es eredmény kupamérkőzésen.

Kérdés továbbá, hogy a válogatott szünetről való visszatérés milyen formát eredményez csapaton belül. 14 játékosunk is részt vett hazája válogatottjában, és voltak közöttük szép eredmények is (többen góllal és gólpasszal vették ki részüket csapatuk teljesítményéből, illetve jutottak ki többen is az EB-re), azonban voltak fájó pontok is: példának okáért Thomas Delaney bokasérülése, akinél a vizsgálatok biztossá tették, hogy az idei évben már nem léphet pályára. Jó hír viszont, hogy Favre megerősítette: Marco Reus valamennyi edzésen munkát végzett, jó állapotban van, így képes lehet játszani a Paderborn ellen.

Reméljük mi is, és hogy a lentebbi képen látható erősségű kezdőcsapattal tudjuk fogadni holnap a Padernbornt. Holnap Christian Dingert sípszavára indul a mérkőzés, és ami bizalomra adhat szintén okot, hogy a 11. mérkőzésére készül, melyen a Dortmund is játszik, és ebből csak egy döntetlen torzítja a mérleget, minden más mérkőzését megnyerte a csapat. Reméljük, ez a széria tovább folytatódik.

Várható kezdőcsapatok: