Reus: Erre kell építkeznünk! – A mérkőzés reakciói

Marco Reus elégedett volt a skynak tett nyilatkozata alapján csapata remek teljesítményével a Mainz elleni 4-0-át követően, Julian Weigl pedig a formáció változtatását méltatta, ami láthatóan nagyot lendített a csapat teljesítményén. A mérkőzés reakciói következnek.

Marco Reus: “Képesek voltunk az elmúlt években küszködni itt, hiszen hazai pályán a Mainz képes hatalmas nyomást kialakítani. Megbeszéltük egymás között, hogy folyamatos koncentrációra lesz szükség, és az elmúlt két-három mérkőzésen mutatott teljesítményünket kell újra elővegyük. Rengeteg lehetőségünk volt az első félidőben, és megszereztük a vezetést is, ami után különösen fontos volt, hogy tovább növeljük az előnyt. Zaga teljesítménye a második félidőben szenzációs volt, de ezt már az edzéseken is rendre megmutatja. Szép csapatmunka volt, erre kell építkeznünk.”

Julian Weigl: “A felállás változtatása jó hatást gyakorolt ránk. Ez volt a jó lépés azt illetően, hogy a védelmünket stabilizáljuk, jelenleg remekül működik. Az elmúlt pár mérkőzés bátrabbá tett minket, és a labdabirtoklás és -játszás terén is lassan visszanyerjük teljesen az önbizalmunkat. Ez szükséges ahhoz, hogy 4-0-ra győzni tudjunk.

Lucien Favre: “Az elején voltak nehézségeink a labdával. Az első 15 percben az ellenfelünk nagyon agresszív volt, keményen nyomtak minket. Fél óra elteltével azonban már jobb volt a sorunk, többet birtokoltuk a labdát, és jól is játszottuk meg, úgy hiszem. Volt pár gólszerzési lehetőségünk, és megérdemelten szereztünk vezetést az első félidőben. A folytatásban nagyon görcsösen szerettük volna növelni az előnyt, ami talán visszább is vethetett volna minket, de jól használtuk ki a területeinket, jól teljesítettünk a mai nap folyamán.”