BL-sorsolás: természetesen hiszünk abban, hogy lesz esélyünk

Hétfő délben kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosításait. A Borussia nehéz ellenfelet kapott, de erre lehetett számítani: a fekete-sárgák a Paris Saint-Germainnel küzdenek a nyolc közé jutásért.

Az már a sorsolás előtt borítékolható volt, hogy nehéz párharc vár a BVB-re a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata között. A BVB másodikként jutott tovább kvartettjéből, s mivel sem a csoportellenfél Barcelonát, sem az azonos nemzetiségű Bayernt és Lipcsét nem kaphatta, szűkült az ellenfelek köre. A Liverpool, Manchester City, Valencia, Juventus, PSG ötösből végül az utóbbi került párba a Borussiával.

“Itt már minden csapat nagyon-nagyon jó. A PSG fantasztikus csapat, sokkal többek pusztán Neymarnál és Mbappénál”

– mondta Lucien Favre a húzás után.

A franciák remekül teljesítettek a csoportkörben, a megszerezhető 18 pontból 16 egységet gyűjtöttek be és a Real Madrid, a Brugge és a Galatasaray előtt nyerték meg kvartettjüket. A párizsiaknak idén is csak könnyed játszadozás a honi pontvadászat, már most tizennégy győzelemnél járnak, viszont némileg meglepő módon már három vereséget is szenvedtek: a Rennes-től idegenben, a Reims-től és a Dijontól hazai pályán kaptak ki.

A két gárda korábban kétszer találkozott eddig a nemzetközi kupaporondon, a 2010/2011-es idényben az Európa-ligában szerepeltek azonos csoportban: a Signal Iduna Parkban 1-1-es, Párizsban 0-0-s döntetlen született.

“Kaphattunk volna könnyebb ellenfelet, de talán nehezebbet is. Nem hiszem, hogy teljesen esélytelenül vágunk neki a párharcnak”

– nyilatkozta a sorsolás után Michael Zorc sportigazgató, míg Hans-Joachim Watzke úgy vélekedett, 50 százalék esélye van mindkét csapatnak a továbbjutásra.

“Önbizalommal telve vágunk neki ennek az ütközetnek”

– tette hozzá Watzke.

A Dortmundnak tulajdonképpen nincs veszítenivalója, hiszen a csapat már elérte a szezon előzött kitűzött célt, azaz a továbbjutást a csoportból, minden ami ezután következik, már csak bónusz.

“Természetesen hiszünk abban, hogy lesz esélyünk. Úgy vágunk neki ennek a párharcnak, hogy tovább szeretnénk jutni a következő körbe. Ez az egyértelmű célunk”

– mondta Marco Reus.

Érdekesség, hogy a PSG-nek az előző három idényben egyaránt a nyolcaddöntő jelentette a végállomást, bízunk benne, hogy ez a sorozat 2020-ban sem szakad meg.