Favre: Sok pozitív dolgot vettem észre – a mérkőzés reakciói

Ahogy Lucien Favre fogalmazott: “nagyon, nagyon nehéz ezt elfogadni”, főleg a látott játék tekintetében, de “sok pozitív dolgot vett észre” a svájci tréner. A mérkőzés reakciói következnek.

Lucien Favre: “Nagyon jó mérkőzést láthattunk, hatalmas volt a tempó. A Lipcse jól nyomott eleinte, de jobbá váltunk, különösen az első félidőben. 2-0-ra vezettünk, és bíztunk a türelmünkben és intelligenciánkban is, reméltük a harmadikat. Nem ez történt, helyette gyorsan kaptunk két gólt. Emelem kalapom, a csapat megrázta magát, és képes volt újra vezetni ezek után is. Sajnos kaptunk még egyet, de még mindig támadtunk tovább a győzelemért. Ezt az eredményt nagyon, nagyon nehéz elfogadnunk, de sok pozitív dolgot vettem észre ezen a találkozón.”

Marco Reus: “Sajnálatos módon Timo Werner jól helyezkedett, nem volt jó érzés látni, hogy 2-2-re egyenlít. Ez egy olyan helyzet volt, amit nem lehetett tudni előre. Normál esetben ez egy biztonságos labda lett volna, hiszen ha előremész, könnyen elveszítheted ebben a szituációban a játékszert. Ezt észben tartva Julian nem volt hibás. Megtörtént, továbbléptünk.”

Roman Bürki: “2-0-ás hazai vezetésnél természetes, hogy győzelemben reménykedsz. Sajnos azonban megnehezítettük a saját dolgunkat, és gyorsan bekaptunk két szerencsétlen gólt is. Végül újfent vezettünk, de az energiánk fogyni kezdett kissé. Összességében remek teljesítményt nyújtottunk 90 percig, de sajnos két ajándék gólt adtunk az ellenfelünknek. A Lipcse nem tett le sokat az asztalra, nem játszottak jól. Ők boldogok lehetnek a szerzett ponttal, mi viszont inkább frusztráltak vagyunk.”