Sancho elkapta a fonalat – a mérkőzés érdekességei

A szünet előtt a Borussia tarolt, 8-4-es kapuralövéssel és 59%-os párharcnyerési aránnyal uralta a mérkőzést. A fordulásnál azonban a Lipcse vált veszélyesebbé, és 9-5 arányban nyerték a kapuralövést. A mérkőzés érdekességei következnek.

Fair játék: Összességében 14 szabálytalanság történt a mérkőzés során, aminél csak egyszer volt kevesebb fault az idei Bundesliga-mérkőzések során minden találkozót figyelembe véve. Stielernek egyszer sem kellett elővennie a büntetőlapot.

Gólgála: Korábban soha nem esett hat gól a BVB és Lipcse párharcán.

Elkapta a fonalat: Jadon Sancho hét egymást követő mérkőzésén egyaránt betalált az ellenfél kapujába. 22 bajnoki gólja van eddig összesen, amivel a legfiatalabb játékos lett, aki elérte ezt a számot valaha. Korábban Horst Köppel tartotta azt a rekordot 1968-ból, Sancho mindössze két nappal fiatalabban vette át tőle most a stafétát.

Előkészítő: Sancho az idei kiírásban 10 gólpasszt is kiosztott, amivel Thomas Müllerrel karöltve vezetik ezt a listát az idei bajnokságban.

Hazai széria: A Borussia Dortmund 33. hazai bajnokiján talált be zsinórban, amivel tovább növelte a klubrekordot. Ők az egyetlen olyan csapat az idei kiírásban, akik még nem kaptak ki hazai közönség előtt.

Csapatmunka: Julian Weigl immáron a 11. Sárga-Fekete játékos, aki az idei Bundesliga-szezonban be tudott találni. Ez volt a negyedik tétmeccsen szerzett találata – mindegyik távoli lövés volt.