A Hoffenheim otthonában zárjuk 2019-et ma este

A TSG Hoffenheim otthonába látogat a Dortmund, amivel lezárják a 2019-es naptári évet, illetve az évtizedet is.

A két csapat legutóbbi 13 egymás elleni mérkőzéséből mindössze egyet veszített el a BVB, ez 2018. május 12-én esett meg, akkor 3-1-re nyertek a hazaiak. A sinsheimiek ellen viszont az elmúlt időszakban szenvedett a csapat, hiszen egy vereség, és két döntetlen volt a legutóbbi három párharc eredménye, és idegenben is 2012 decemberében nyert a csapat az otthonukban, ennek szintén 3-1 lett az eredménye Götze, Großkreutz és Lewandowski góljainak köszönhetően.

A keddi fordulóban játszott a Dortmund és a Hoffenheim is, előbbi a Lipcse ellen 3-3-ra zárt, utóbbi pedig Berlinben legyőzte az Uniont 2-0-ra. Gólok tekintetében nincs okuk a panaszra, hiszen a legutóbbi 10 bajnokik legalább egyszer rendre betalált Schreuder csapata, igaz, az idei szezonuk eddig gyengébben néz ki, hiszen legutóbbi négy hazai mérkőzésükből csak egyet nyertek meg a Paderborn ellen, november elsején, illetve hazai pályán 18 kapott gólnál járnak, ami kétszer több a tavalyi szezonhoz képest a bajnokság ezen szakaszából.

Vendégoldalon a Dortmund stabilabbnak mutatkozik, legutóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyertek, és a legutóbbi 13 találkozó során csak egyszer szenvedtek vereséget – vereségek tekintetében a Dortmund a “legerősebb”, hiszen csak kétszer kapott ki idén, amivel ligaelsők – igaz, holtversenyben, hiszen a Lipcse is kétszer veszített idén, mindkét vereséget idegenben szenvedték el.

Nagy kérdés, hogy kikkel tudunk felállni, hiszen a tegnapi hírek alapján Reus izomsérülést szenvedett el, míg Sancho játéka is kérdéses egy lábsérülés miatt, Delaney, Schmelzer és Witsel pedig továbbra sem bevethető. A túloldalon sérült ugyan nincs, de apróbb bajlódással küzd Belfoldil, Ochs és Zuber is, de nem kérdés, hogy a Dortmundnál vannak a fájóbb pontok. Hogy mi sül ki ebből, és hogyan zárul az idei naptári évünk ma este kiderül, 20:30-tól ugyanis útjára indul a labda a Prezero Arénában.