“Ki kellett volna használjuk a lehetőségeinket” – a mérkőzés reakciói

A két Julian, Brandt és Weigl is egyetértett abban, hogy a Hoffenheim ellen elszenvedett 2-1-es vereség több, mint bosszantó. Lucien Favre edző és Michael Zorc sportigazgató a helyzetkihasználás előnyeinek eltékozlását kritizálta. A mérkőzés reakciói következnek.

Lucien Favre: “Teljesen uralmunk alatt tartottuk a mérkőzést. Képtelenek voltunk a tiszta helyzeteinket kihasználni, amiből öt vagy hat is volt, könnyedén lehetett volna 2-0, akár 3-0 is a javunkra. Hatalmas helyzeteink voltak, de nem játszottuk meg jó, túlbonyolítottunk dolgokat. Fantasztikusan akartunk játszani, de elvesztettük a labdát, és bár visszaszereztük, egyszerűbb lett volna a megtartására játszani – ez sokba is került így. Nem arról van szó, hogy gyorsan elfáradtunk volna – megdolgoztunk azért, hogy ide jussunk, ráadásul két sérültünk is lett a második félidőben.”

Michael Zorc: “Ennek a mérkőzésnek még csak döntetlennel sem lett volna szabad végződnie. Ajtó-ablak helyzeteink voltak, melyek kihasználatlanok maradtak, ez volt a probléma. A félidőben azt beszéltük, hogy 2-0 is lehet az állás, de le kell hozzuk Hummelst és Hazardot. Ezt követően kellett újra megkeverni a kártyákat, és új taktikával előállni. A második félidőben voltak remek helyzeteink, főleg a jobb oldalon támadtunk le, de nem tudtuk megfelelően beadni azt középre. A végén ez különösen megbosszulta magát.”

Julian Brandt: “Minden vereség fájó, főleg ha vannak remek helyzeteid mindkét féliidőben, így különösen bosszantó. Ha 1-0-ra vezetsz, és 2-0-ra növelhetnéd, de nem sikerül, előfordul hogy a túloldalon ti kapituláltuk. Ezt nem lett volna szabad engedni, vigyázni kellett volna az eredményre, ha képtelenek vagyunk újabb találatot szerezni. Ha hibázunk, gólt kapunk, ez így működik.”

Julian Weigl: “Frusztráló vereség. Ennek nem ez az út volt kijelölve, ezt nem lett volna szabad megengedni. Ezért vagyunk csalódottak és bosszankodóak. Nem játszottunk rosszul, képesek voltunk végig veszélyes helyzetbe hozni magunkat, de a lehetőségeink legtöbbjét nem sikerült végül végigvezetni. A második félidőben kissé megtorpantunk, míg a Hoffenheim végzetes volt – két helyzetük volt csupán, mindkettőt góllal zárták, és ez volt az, ami számított.”