HIVATALOS: Erling Haaland Dortmundban folytatja!

A Borussia Dortmund hivatalos oldalán jelentette be, hogy Erling Braut Haaland személyében egy “klasszikus kilencest” igazolt. A 19 éves norvég támadó 2024 június 30-ig kötelezte el magát új klubjához.

“Annak ellenére, hogy egész Európa topklubjai számos ajánlattal bombázták a fiatal norvég csatárt, Erling Haaland a Borussia Dortmundot választotta, miután a klubról felvázolt jövőkép és perspektíva meggyőzte őt az itteni folytatásról. A kitartásunk kifizetődött.” – mondta Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund vezérigazgató.

Michael Zorc sportigazgató a tárgyalások folyamatát hangsúlyozta.

“Mindannyian nyitottak voltunk egy ambiciózus, fizikailag erőteljes támadó felé, akiből jönnek gólok és kiváló sebességgel rendelkezik, s ezeket szeretnénk tovább fejleszteni Dortmundban. A csupán 19 éves Erling remélhetőleg nagyszerű karriert fog elkezdeni nálunk.”

Haaland az elmúlt hónapokban rendszeresen megmutatta a remek adottságait. A Salzburgban 14 bajnoki mérkőzésen 16 gólt szerzett, és hat gólpasszt jegyzett. A Bajnokok Ligájában a 194 centiméteres támadó hat meccsen nyolc gólt rúgott, és egy gólpassz fűződik a nevéhez.

Az átigazolásokban mértékadónak számító Transfermarkt szerint a sárga-feketék 20 millió eurót fizettek a fiatal labdarúgóért, akit a Juventus, a Manchester United és az RB Leipzig is szeretett volna a soraiban tudni.

Haaland már néhány nappal ezelőtt Dortmundban járt, hogy találkozzon a vezetőséggel, és feltérképezze a csapat edzőközpontját, létesítményeit.

“Intenzív beszélgetéseket folytattam a klub vezetőségével, különösképp Hans-Joachim Watzkéval, Michael Zorccal és Lucien Favre vezetőedzővel. A kezdetektől fogva úgy éreztem, az a helyes döntés, ha ehhez a klubhoz igazolok, és szeretnék játszani ebben a hihetetlen dortmundi légkörben a több mint 80 ezer néző előtt. Égek a vágytól, hogy pályára léphessek.” – mondta a klubhonlapnak Haaland.

A norvég csatár január 3-án csatlakozik a csapathoz, és másnap a többiekkel együtt elutazik Marbellába a spanyolországi edzőtáborba.