Erling Haaland: Boldog vagyok!

Minden téma Erling Haalandról szólt az Augsburg elleni 5-3-as győzelmet követően, miután az ifjú debütáns mesterhármassal tette le névjegyét nyitányán.

“Nagyon nyugodt, de rendkívül ambíciózus” – mondta róla a csapatkapitány, Marco Reus. “Erling nagyon kemény munkát végez az edzéseken. Úgy emlékszem, hogy Auba volt a legutóbbi játékosunk, aki az Augsburg ellen debütált, és ő is hárommal nyitott. Ha ez a történet ugyanolyan sikeres lesz, mint az övé, nem panaszkodhatunk. Erling jó benyomást tett, és egy rendkívüli rajtot vett ma.”

Lucien Favre is hasonlóan nyilatkozott róla: “Erling remekül szállt be, és hamar megmutatta erősségeit a befutásaival. Nagyon jól mozgott a vonalak mentén, és sok új lehetőséget vitt a támadásainkba. Gio Reynát is játékba küldtük, és ő is nagyon jól játszott. Igazán őrült meccsünk volt, és már az első félidőben kellett volna vezetnünk, de ezzel szemben az ellenfél neve mellett szerepelt egy gól a félidőben. Váltanunk kellett a második félidőre a védelemben, mert az ellenfelünk vezetett, mi pedig a győzelemért hajtottunk, így több rizikót vállaltunk, és e tekintetben jól is teljesítettünk – elkezdtünk támadni, hiszen tudtuk, hogy megvan bennünk minden képesség arra, hogy fordítani tudjunk.

De mit mondott maga Erling Haaland? Ugyan nagy hatással volt a pályán történtekre, de ettől függetlenül kissé zárkózott maradt. A meccslabdát emlékként hazavitte karjaiban, és szűkszavúan annyit mondott, jól debütált, és boldog. Talán több ideje lesz megmutatnia magát a Köln ellen jövő pénteken. Mindenesetre tisztázta, hogy a csatár fittnek érzi magát, és játékra alkalmas.