Reus: Remek lépés volt előre – a mérkőzés reakciói

Lucien Favre, Marco Reus és Roman Bürki értékelte az 5-1-re megnyert találkozót a médiának. A mérkőzés reakciói következnek.

Lucien Favre: “Rendkívül elégedett vagyok. Igazából még több gólt is szerezhettünk volna, voltak nagy helyzeteink. Ami leginkább számít, az a három pont, teljesen megérdemeltük. A Kölnnek nem sok helyzete adódott, különösen az első játékrészben voltak visszafogottak – boldog vagyok amiatt, hogy ez így alakult. Erling három gólt szerzett Augsburgban, és újabb kettőt itthon. A góljai nagyon fontosak, a negyedik ma végképp eldöntötte a találkozót, és az ötödik is nagyon rendben volt.”

Marco Reus: “Úgy gondolom összességében, hogy ez egy remek lépés volt előre. Mindig azt vallom, hogy a folytonosság a lényeg ezen az úton, ahogy mi, és ahogy én játszunk, ezen napi szinten dolgozunk. Rengeteg gólt szereztünk: a győzelem és a különbség teljesen megérdemelt volt. Sokkal összeszedettebbek akartunk lenni, és kevesebb hibát véteni, mint Augsburgban. Hazai pályán sokkal jobban akartunk nyomni és megmutatni az ellenfelünknek, hogy számukra itt nem terem babér. Jól tudtuk ezt kezelni, köszönhetően a villámgyors nyitógólnak, ami hamar 2-0-ra duzzadt: ezzel pedig nyugodtan tudtuk játszani a játékunkat.”

Roman Bürki: “Sok dolgot jobban csináltunk, mint Augsburgban – különösen az első félidőben sokkal jobban dolgoztunk. Mikor már 3-0-ra vezettünk, kissé leengedtünk, és adtunk némi lehetőséget az ellenfélnek, de képesek voltunk megrázni magunkat, és újabb gólokat szerezni. Úgy gondolom, szégyen, hogy Erling leeresztett, három gólt lő Augsburgban, ma pedig már csak kettőt, remélem, a jövő héten azt az egy gólt se szerzi meg, ami soron következik… csak viccelek, ő egy remek fickó. Keményen dolgozik és sokat, és megvan minden kvalitása, amire szükségünk van.”