Újabb ötös a Dortmundtól, ezúttal a Köln volt az áldozat

A Borussia Dortmund első két 2020-as meccsén hat pontot szerzett. Előbb az Augsburgot múlták felül idegenben 5-3-ra, majd a 19. játéknapon a Köln volt az áldozat, 5-1-es győzelmet szerzett Lucien Favre csapata.

Csakúgy, mint Augsburgban, Hummels megtalálta a módját az ellenfél megtörésének – ezúttal egy álompasszal jelentkezett Hazardnál, aki vezetni kezdte az első támadást. Reus adott labdát Sanchónak, aki beadta Guerreirónak a büntetőterületen belülre, akinek jobb lába végül a hálóba juttatta a labdát mindössze az 52. másodpercben.

Újabb remek lehetőség adódott nem sokkal később, mikor Hakimi rontott rá egy labdára, de Bornauw szabálytalankodott vele. Osmers a büntetőpontra mutatott, de visszavonta az ítéletét a videóasszisztenssel való konzultációt követően, és csak egy közeli szabadrúgást ítélt. Reus veszélyes kísérlettel dolgoztatta meg Hornt, majd Hummels a kapufát találta el az ezt követő szögletből.

Hummels remek teljesítményt nyújtott a Sárga-Feketék mezében, aki remekül találta meg az egyensúlyt a támadás és a védekezés között. Fél óra eltelténél a világbajnok újabb remek passzt osztott ki Reus felé, és a kapitány ezúttal bevette Horn kapuját, így 2-0-ra nőtt az előny. A partvonali bíró érvénytelenítette ugyan les miatt a találatot, de Stieler a videófelvételeken észrevette, hogy Czichos beragadt, így az ítéletet visszamódosították. Hazard öt perccel a félidő vége előtt belőhette volna a harmadikat is, de Horn remekül reagált, és kivédte a helyzetet.

A Dortmund kissé elaludt a második félidő elején, így Cordoba törhetett tisztán kapura, de sem ő, sem Jakobs nem tudott túljárni Bürki eszén (igaz, a zászló egyébként is emelkedett les miatt). A következő gól a 48. percben érkezett, Sancho lőtte a hálóba a labdát a Hazard-Brandt-Reus hármassal összejátszott akció végén. Hakimi és Sancho az 53. percben megszerezhették volna a negyediket is, de kimaradt, és egy perccel később a Köln előtt adódott nagy lehetőség, Bürki azonban helyén volt Uth kísérleténél, igaz, 11 perccel később tehetetlen volt, Uth ki tudta lőni a távoli sarkot egy akció végén.

Haaland ekkor állt be, így hazai pályán is debütált, és majdnem azonnal be is vette a kaput: Reus visszanyerte a labdát, és Sancho passzolt a norvégnak, lövését azonban Horn blokkolni tudta.

A Köln egy kései rohamot indított, előbb a 70. percben egy Hector fejessel veszélyeztettek, majd Ehizibue helyére érkezett Modeste négy percre rá. A BVB azonban gyorsan reagált, és visszavette a kezdeményezést, a Kecskéseket nagy nyomás alá helyezve, és visszanövelve három gólra az előnyt. Horn ugyan Hakimit és Guerreirót is szerelni tudta, de Haaland volt végül az, aki a kipattanót be tudta pofozni, majd 10 perccel később egy ötödik gólt is rúgott, egy keresztlabdát kapva Dahoudtól fordult le Hornról, és keskeny szögből lőve zárta le a találkozót, mely 5-1-es végeredményt hozott ezzel.

Videós összefoglaló: