HIVATALOS: Alcácer a Villarrealhoz igazolt!

A spanyol élvonalbeli Villarreal hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette Paco Alcácert.

A spanyol élvonalban 8. helyen álló Villarreal közleményben tudatta, mindenben megállapodott a Borussia Dortmunddal a spanyol támadó, Paco Alcácer átigazolásának ügyében.

A 26 éves szélső 2025 nyaráig kötelezte el magát új klubjához, ahol a 17-es mezszámot fogja viselni.

Alcácer egy nagyon erős támadó, kiváló gólszerzési és befejező képességgel rendelkezik. A támadások során mindkét lábát jól használja, és nagyszerű a fejjátéka is” – mutatta be az új szerzeményét a klubhonlap, mely arra is kitért, Alcácer pénteken már az első edzésen is résztvesz új csapatának színeiben, melyet Javi Calleja vezetőedző irányít.

Német sajtóhírek szerint a spanyolok 23 millió eurót fizettek Alcácer játékjogáért.

Köszönünk mindent Paco Alcácernek, amit a Borussia Dortmundért tett, és sok sikert kívánunk neki az életben és a sportban egyaránt” – mondta a Michael Zorc, a Borussia Dortmund sportigazgatója.

Alcácer bemutatására pénteken 18:15 órakor kerül sor a Mini Estadi de la Ciudad Deportivában. A média képviselőinek számára a játékos 17:00 órakor sajtótájékoztatót tart.

Alcácer pályafutását a Valenciában kezdte, ahol 124 tétmérkőzésen játszott és 43 gólt szerzett. Egy szezon erejéig a Getafét is erősítette, ezeken 22 meccsen lépett pályára és négy gólt rúgott. 2016 és 2019 között a Barcelona játékosa is volt (37m/10g). 2018-ban a Borussia Dortmundhoz került – előbb egy idényre kölcsönbe, majd végleg a sárga-feketék játékosa lett – 47 találkozón 26 gólt szerzett.

A spanyol felnőtt válogatott mezét 19-szer ölthette magára.