A téli szünet óta hengerel a Dortmund, az Uniont is kitömte

Olybá tűnik, rendesen kipihente magát a téli szünet alatt a BVB. A fekete-sárga sereg most az újonc Unionon masírozott át.

Bár kissé meglepőnek tűnik, de a tények azok csak tények maradnak: a szombati mérkőzést megelőzően a Borussia Dortmundnak még sosem sikerült rendes játékidőben legyőznie az Union Berlint. Korábban háromszor találkoztak a felek, kétszer a Német Kupában és ősszel a Bundesligában. A kupában előbb tizenegyesekkel, majd hosszabbítás után ejtette ki a fővárosi gárdát a BVB, az őszi találkozóra pedig még mindenki tisztán emlékszik, pedig nagyon szeretnénk elfelejteni.

A Favre-legénységnek tehát nem lehetett más a célja, mint folytatni a remek 2020-as idénykezdetet és javítani az Union elleni mérleget. Ebben az ügyben némi segítséget is kapott a berliniektől, akik az idei szezonban kifejezetten szépen szerepelnek, de jobbára hazai pályán gyűjtögetik a pontokat, idegenben csak a Mainz otthonából tudták elvinni a három pontot.

A Dortmundnál ezúttal a kezdő tizenegyben kapott helyet Erling Haaland, aki első két mérkőzésen öt gólt szerzett és nem tűnt úgy, hogy az Union fogja megállítani félelmetes debütáló turnéját. Az Union ellenállása nem is tartott túlságosan sokáig, Jadon Sancho már a 13. percben bevette a berlini kaput, öt perccel később pedig Haaland jelentkezett már-már szokásos találatával.

A Borussia, akárcsak az első két téli szünet óta lejátszott meccsén, ezúttal is kontrollálta az eseményeket, remekül járt a labda, az Unionnak nem sok esélye volt a helyzetek kialakítására. Az első félidő végére valamelyest visszavett a tempóból a hazai csapat, így a szünet előtt már nem láthatott újabb találatot a közönség.

A következő gólra egészen a 68. percig kellett várni, ekkor Haaland harcolt ki tizenegyest, amit Marco Reus értékesített. Ez végleg megtörte a vendégeket két perccel később Witsel is betalált, majd Haaland második góljával beállította az 5-0-s végeredményt. A norvég csatár ezzel Bundesliga-rekordot döntött, ugyanis rajta kívül még senki nem tudott az első három mérkőzésén 7 gólt szerezni a bajnokságban.

A Borussia győzelmével, no meg a Lipcse és a Mönchengladbach döntetlenjével fellépett a tabella harmadik helyére és három pontos lemaradással követi az éllovas Bayern-RB párost, amelyik történetesen egymás ellen meccsel egy hét múlva. A Dortmundra kemény hét vár, kedd este a Werder ellen szerepel a gárda a kupában, majd a bajnokságban következik a Leverkusen elleni rangadó.