Van miért revansot venni a Kupában a Bréma ellen

Holnap este 20:45-kor folytatódik számunkra a Német Kupa, az ellenfelünk az a Werder Bremen lesz hazai pályán, amelyik együttes a tavalyi szezonban ajtót mutatott a csapatnak. Lucien Favre csapata ezen mindenképpen változtatna.

A 2020-as esztendőben eddig aligha lehet panasz a csapatra, hiszen mindhárom meccsét győzelemmel, öt rúgott góllal, ezáltal összesen 9 ponttal zárta. Az álomszerű kezdés nagy löketet adott a csapat önbizalmának, amire szükség is lesz, hiszen zsúfolt hónapnak néznek elébe a Sárga-Feketék.

Legutóbb az Union Berlin bánta a Dortmund pazar formáját, mely találkozón ezúttal a védelem is hibátlanul teljesített, kapott gól nélkül zárták a találkozót. A télen voltak változások a csapat háza táján, az új igazolás Erling Haaland azonban minden képzeletet felülmúlóan debütált, 3 mérkőzésen összesen 7 találatot jegyzett. Szintén remekel Jadon Sancho is, aki újabb rekordokat döntögetett, és ha már újak, Emre Can is a csapathoz érkezett, az ő játéka tovább lendíthet a jelenleg is remekül guruló szekeren.

Nem örvendhet azonban ilyen jó formának a Bréma, hiszen az eddigi három mérkőzéséből csak egyet nyert meg, a Düsseldorf ellen idegenben (0-1), míg a Hoffenheim hazai pályán verte el őket (0-3), és az az Augsburg is legyőzte őket (2-1), akik ellen a 2020-as év nyitányán 5-3-as győzelmet arattunk. A téli átigazolási szezonban szerénykedett a csapat, csupán Kevin Vogt (Hoffenheim) és Davie Selke (Hertha BSC) érkeztek kölcsönbe, míg Felix Beijmo visszatért a Malmőtől, igaz, őt rögtön tovább is adták kölcsönbe a Greuther Fürth-höz. A 16., osztályozós helyen szerénykedő csapatra ráfért volna egy vérfrissítés, végül az ősszel kissé botladozó kerettel kell kivívniuk a bennmaradást.

Keserű emlékeink lehetnek a legutóbbi kupapárharcunkról, hiszen tavaly épp a Bréma parancsolt megálljt a Dortmundnak, 1-1-es rendes játékidőt követően büntetőkkel múlták felül a BVB-t a Signal Iduna Parkban. Azóta a Bundesligában sem sikerült megfogni őket, mind tavasszal, mind ősszel 2-2-es döntetlent játszottak a felek, és legutóbb 2018. december 15-én sikerült őket legyőzni, akkor is szoros, 2-1-es végeredménnyel.

A keret mindenesetre adott lesz, a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Favre elmondta, egyedül Delaney nem bevethető, így nem léphet pályára korábbi klubja ellen a védekező középpályás. A svájci tréner azt is elmondta: a cél továbbra is a győzelmek megszerzése, és tudja, ezek a mérkőzések lendítettek a csapat önbizalmán. A felállással kapcsolatban biztosat még nem tudott, annyit erősített meg, hogy várható rotálás, így akár még Emre Cant is láthatjuk Dortmund-mezben, hiszen az edzéseken már részt vett, ez azon múlik, hogy a játékos miként érzi felkészültségét.

Reméljük hasonlóképp, mint a csapat, és ezúttal sikerül megfogni a Brémát, folytatva ezzel az eddig mutatott remek szériát.

Várható kezdőcsapatok: