Hummels: Nem volt elég mélység a játékunkban

Az ARD sajtósainak nyilatkozva a mérkőzésen után mind Julian Brandt, mind Mats Hummels analizálta a Sárga-Feketék elejétől tartó gyenge teljesítményét, ami a Német Kupából való kieséshez vezetett. “Rengeteget volt nálunk a labda, de nem nagyon tudtunk vele mit kezdeni.” – mondta Brandt, amit Hummels azzal egészített ki, hogy a mélységi játék az oldalukon gyengének bizonyult.

Lucien Favre: “Az első félidei teljesítmény gyenge volt, hiányzott a tempó a játékunkból. Minden labdáról lekéstünk, és vesztesen jöttünk ki a párharcokból is. A kiesés hatalmas csalódás mindannyiunk számára, igazi szégyen. Volt három vagy négy hatalmas helyzetünk, amit ha kihasználunk, elérhettük volna a célunkat.”

Julian Brandt: “Nem játszottunk jól az első félidőben, különösen a támadásaink nem alakultak jól. Rengeteget volt nálunk a labda, de nem nagyon tudtunk vele mit kezdeni. Csakis magunkat okolhatjuk ezért. Túljátszottuk a játékunkat gyakran, nem pedig céltudatosan haladtunk előre. A Weser Stadion kemény hely, ott bajban vagy, ha hátrányba kerülsz – a hazai csapat szurkolói egyértelműen tudták vinni magukkal a játékosokat. Éppen ezért nagyon meg kellett nyomjuk a második játékrészt, de 3-1-es hátrányból már nehéz felállni. Nem várhatjuk el azt sem, hogy minden mérkőzésen öt gólt rúgunk. Mindannyiunkból hiányzott az az extra, amivel felkerülhettünk volna a gólszerző táblára. Ez egy csalódással teli este volt számunkra, de elismerés jár a Brémának – remek munkát végeztek, és jól védték a területeiket.”

Mats Hummels: “Nem volt elég mély a játékunk az első félidőben, amire pedig nagy szükség van, ha területeket akarsz találni a pályán. Ez megkönnyítette a Werder dolgát, és ha hozzávesszük a mi védelmi hibáinkat ahhoz, ahogy ők felépítették az akcióikat, elmondhatjuk, hogy odaadtuk nekik a mérkőzést. Messze volt az ideális teljesítményünk ezen a mérkőzésen, de a nagyon rossztól is távol álltunk. Volt elég helyzetünk, hogy egyenlíteni tudjunk, így elmondhatjuk, hogy az eredmény igazságos volt összességében. Gratulálok a Werdernek.”