Fiatal támadószekció, Hummels újra góllövőlistán

A Kupából úgy esett ki a Bréma ellen a Dortmund, hogy többet lőtt kapura (22-9), és a Leverkusen elleni vereségnél is a Sárga-Feketéknek kedvezett a mutató (9-12). Hiába egy új rekord, ez is kevésnek bizonyult a pontszerzéshez. A mérkőzés érdekességei következnek.

2008 óta a góllövőlistán: Mats Hummels az egyetlen játékos, aki az elmúlt 12 Bundesliga-szezonban legalább egy gólt szerezni tudott minden idényben. A német élvonalban 23 találatnál jár, ebből 15-öt fejjel szerzett. Ez volt az első gólja a BVB színeiben azóta, hogy 2016 áprilisában betalált a Liverpoolnak az Európa-ligában, és az első bajnoki találat volt 2015 decembere után, amikor Frankfurtot mattolta a mi mezünkben.

Újra betalált: Emre Can 2014 májusa után először szerzett gólt a Bundesligában, akkor a Leverkusen játékosaként a Frankfurt hálóját vette be. Ez volt az ötödik német bajnoki találata, de ez volt az első, amit a büntetőterületen kívülről szerzett, és szintén első jobb lábbal. Az első dortmundi találata az első lövéséből született.

Újra gól a Bayer ellen: A balhátvédként játszó Raphael Guerreiro ért legtöbbször a labdához a vendégek játékosai közül (94), és a három gólból kettőben érintett volt (1 gól, 1 assziszt), valamint 69%-ban nyerte meg párharcait. A portugál válogatott játékos a téli szünetet követően kétszer volt eredményes (a Köln ellen is betalált), ősszel szintén ennyiszer zörgetett hálót, a négy találatából kettőt a Leverkusen ellen jegyzett.

19 – az átlagéletkor: A támadószekció egy ponton 19 éves átlagéletkort mutatott: Giovanni Reyna 17, Erling Haaland és Jadon Sancho 19, Achraf Hakimi pedig 21 évesen játszott a támadó szekcióban.

Gólrekord: A Dortmund 59 gólt szerzett 21 mérkőzésen, ez több, mint amit valaha korábban fel tudtak mutatni a szezon ezen szakaszában. Az ez előtti rekordjuk 1963/64-re tehető, akkor 58-ig jutottak.

Utolért rekord: A Borussia 18 gólt szerzett legutóbbi négy meccsén a téli szünetet követően, amivel utolérték a Bundesliga-rekordot (ugyanezt a Bayern és a Mönchengladbach érte el korábban).

Szokatlan: A Borussia Dortmund 11 hónap után először veszített el zsinórban két tétmeccset, valamint a Leverkusen ellen több, mint 3 év után hagyta el vesztesen a pályát.