Jobban kell védekeznünk – a mérkőzés reakciói

Michael Zorc, Lucien Favre és Emre Can is nyilatkozott a Sky-nak a Leverkusen elleni 4-3-as vereséget követően. A mérkőzés reakciói következnek.

Michael Zorc: “Ez fájó volt, és csalódást keltő, mivel a 80. percig jól teljesítettünk. Megérdemeltük a 3-2-s vezetést, de a döntő pillanatokban eléggé passzívak voltunk. Teljesen tiszta, hogy a Bayer csapatában megvan a potenciál a támadásra, gólszerzésre. Összességében elmondható, hogy túl könnyen adtunk négy gólt az ellenfélnek, ami lassan már egy séma a játékunkban. Túl sok gólt kapunk, ezért nem vagyunk jobb pozícióban ebben a pillanatban.”

Lucien Favre: “Szükség lett volna arra, hogy kicsivel több türelemmel játsszuk a találkozót. Idegenben négy gólt kaptunk, és ilyen helyzetben nagyon nehéz mérkőzést nyerni. Rengeteget dolgoztunk az edzéseken. Amikor az ellenfél nyomás alá helyez, és növeli a tempót, arra vagyunk kényszerítve, hogy a legjobbunkat nyújtsuk – késznek kell lennünk a védekezésre. Először is, vissza kell nézzem a mérkőzést, hogy biztosan tudjam, hol és milyen hibákat vétettünk.”

Emre Can: “A csapatban rengeteg potenciál van, de egy dolgot meg kell tanulni: mikor vezetést szerzel, “piszkosabban” kell játszani – csak hogy leegyszerűsítsem. Néha szabálytalankoodni kell, jobban védekezni, mindenben fejlődni szükséges. Gyönyörű támadófutballt játszunk, de mindannyiunknak jobban kéne védekeznie. Három gólt szereztünk ma is, de beengedtünk négyet – így nem lehet mérkőzést nyerni. Ez visszább vetett minket, de továbbra is hosszú út van még hátra a szezonban, sok minden megtörténhet. Hiszek a csapatban – látom a potenciát, még ha csak egy hete is vagyok itt. A legjobbamat fogom nyújtani, és a csapat rendelkezésére állok. Régóta nem játszottam, és nem is ez volt a legjobb mérkőzésem, de erősebben fogok visszatérni a következő találkozókon.”