Haaland: Futballistaként az ilyen éjszakákért élek, ez egyszerűen csodálatos

Hans-Joachim Watzke nyilatkozatában kiemelte, hogy a visszavágóra a Dortmundnál van a lélektani előny, míg Lucien Favre boldog csapata teljesítménye miatt. A mérkőzés reakciói következnek.

Hans-Joachim Watzke: “Erling ha kimegy a pályára, élvezi, amit csinál. Ha megnézzük, hogyan is szerezte a második gólját, láthatjuk, mennyire tisztában van saját magával és képességeivel. Ő egy született gólvágó, egyértelműen boldogok vagyunk amiatt, hogy a csapatunkban tudhatjuk. Úgy érzem, hogy jó esélyekkel utazhatunk Párizsba, azonban azt várjuk, hogy a PSG rendkívül erős lesz otthon – valószínűleg vannak még rémálmaik a tavalyi kiesésükről, ami felkorbácsolhatja őket. Számukra a legjobb 16-ból való újbóli kiesés a világ végét jelentheti. Ezzel a tudattal úgy vélem, hogy a lélektani előny ezáltal nálunk van.”

Lucien Favre: “Erlingen mindig látszik az akarás, és mindig kész arra, hogy gólokat szerezzen. Ezt minden tréningen láthatjuk tőle, és ma este is ugyanezzel a motivációval játszott. Fogta magát, kiment, és duplázott a PSG ellen – ez már teljesítmény. Ugyanakkor meg kell említenem Reynát is, aki a győztes gólhoz adta a gólpasszt. Még csupán 17 éves, de láthattuk, hogy vezette a labdát, és hogy követte le Haaland előretörését, igazán lenyűgöző. Úgy gondolom, a hátsó szekcióban is jól teljesítettünk, nagyon keveset engedtünk ki összességében. Csupán egy veszélyes helyzetük adódott a mérkőzésen, és ez is volt az, ami az egyenlítésükhöz vezetett.”

Erling Haaland: “Tudom, hogy sok dologban kell még fejlődnöm, de ez az este csodálatosan alakult. Továbbra is keményen kell dolgoznunk, ha tovább szeretnénk jutni ebben a kiírásban. Mikor kapura lőhetek, nem gondolom túl a helyzetet, egyszerűen csak élvezem a pillanatot. Futballistaként az ilyen éjszakákért élek, ez egyszerűen csodálatos. Most majd meglátjuk, mi fog történni Párizsban.”

Emre Can: “Mindenki remekül játszott ma este. Védekezésben remek munkát végeztünk, az előretöréseknél pedig rengeteg helyet találtunk, minden elismerésem a csapatnak. Mikor mindenki teljesítménye a csapat teljesítményét szolgálja, akkor remek a helyzetünk, és nem számít, ki ellen lépünk pályára. Ma megnyertük a mérkőzést, de valójában félidőnél járunk. Még mennünk kell Párizsba, ami egy elképesztően kemény találkozó lesz, de tudom, hogyha ilyen keményen dolgozunk, mint ma, akkor el tudjuk végezni ezt a munkát.”