Witsel: Az első gól kulcsfontosságú volt a számunkra

“A második félidőben úgy játszottunk, ahogy az tőlünk megszokott” – mondta Axel Witsel a mérkőzést követően. Roman Bürki nem győzte dicsérni a csapatot: “Egységes csapatként játszottunk az első perctől az utolsóig.” A mérkőzés reakciói következnek.

Axel Witsel: “A Bréma ellen mindig nehéz – itt veszítettünk ellenük a kupában. Az első félidő nehéz volt, nem tudtuk uralni a mérkőzést, de a második félidőben úgy játszottunk, ahogy az tőlünk megszokott. Uraltuk a játékot, és rengeteg helyzetet alakítottunk ki, akár több gólt is szerezhettünk volna. Sosincs könnyű dolgunk BL-mérkőzés után, éppen ezért az első gól kulcsfontosságú volt a számunkra. Ezt követően egyszerűbb lett a dolgunk, mivel a Werdernek agresszívebbnek kellett lennie, ami területeket nyitott meg előttünk. 2-0-nál eldőlt a mérkőzés, és boldogok vagyunk, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót.”

Emre Can: “Nagyon fontos, hogy egy ilyen mérkőzésen türelmesen játsszunk, ma egy nagyon érett teljesítménnyel rukkoltunk elő. Az első félidő különösen nehéz volt – a Bréma remek munkát végzett, nem tudtuk feltörni a védelmüket, de utána sikerült fölébük keverednünk. Szinte semmi lehetőséget nem hagytunk a számukra, és jobban uraltuk a találkozót a második félidőben. Nem mindig játszottuk azonnal előre a labdát, hagytuk, hogy dolgozzon helyettünk. Ebbe a Bréma belefáradt, ezt kihasználva pedig le tudtunk csapni rájuk.”

Roman Bürki: “A Bréma megnehezítette az életünket, de a legfőbb az volt, hogy együtt tudtunk védekezni, egységes csapatként játszottunk az első perctől az utolsóig – láthattuk, mit eredményez, ha erre képesek vagyunk. Fontos volt, hogy túl tudtunk lendülni a nehéz pillanatokon, egy egységként, és jól védekeztünk, ez kulcsszereppel bírt a mai napon, majd a második félidőben gólokat szereztünk, ami a csapatnak lökést adott. Benne voltunk a játékban, és megúsztuk kapott gól nélkül is – ha nem kapunk gólt, nem tudunk veszteni, amilyen minőséget pedig elöl képviselünk, biztosan lesz mindig helyzetünk, és gólokat is tudunk szerezni. Ez a titka annak, hogy miért mennek most jól a dolgaink – és remélem, ez így is marad.”